Rus uçağı 'Türkçe' konuşuldu diye 9 saat rötar yaptı

Rus yolcu uçağında 'Türkçe konuşma' skandalı. Pilot 'Türkçe konuşulduğunu ihbar aldım, güvenlik kontrolünden geçiyoruz' anonsundan sonra yolcular tam 9 saat beklemek zorunda kaldı.

14 Aralık 2015 Pazartesi 09:37
Rus uçağı 'Türkçe' konuşuldu diye 9 saat rötar yaptı






Rus uçağı 'Türkçe' konuşuldu diye 9 saat rötar yaptı

Rusya'da Türk düşmanlığı inanılmaz boyutlara ulaştı. Bir Rus yolcu uçağı, kalkışa hazırlandığı sırada içinde Türkçe konuşulduğu gerekçesiyle pilot pistten geri dönerek güvenlik kontrolü yaptırdı. Yolculara terör kabusu yaşatan pilotun kimliği hakkında açıklanmadı.

Tayland Rusya seferini yapan uçaktaki Türkçe konuşmayı yolculara kabusa döndüren pilot ise suskunluğunu koruyor. Rusya'nın havayolu şirketi Aeroflot 400'e yakın yolcusuyla geçen cuma günü Bangkok-Moskova seferini yapan uçağı, bir yolcudan gelen "İçeride Türkçe konuşma duydum" şeklindeki 'ihbar' üzerine pistten geri döndü.

Rus basınına yansıyan haberlere göre, uçağın terminale geri döndüğü, bagajların yeniden güvenlik kontrolünden geçtiği ve yaklaşık 9 saat süren rötardan sonra Moskova'ya uçtuğu belirtildi.

TÜRK YOLCU İDDİASI

Newsru'nun uçakta bir Türk yolcu olduğu haberi dikkat çekti ama diğer haberlerde bu bilgi yer almadı. Bir hafta önce Rus istihbarat örgütü FSB, bazı DAEŞ'li teröristlerin Tayland'a sızdıklarını ve eylem hazırlığında olduklarını Taylandlı yetkililere bildirmişti.
Son Güncelleme: 14.12.2015 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.