Rusya: Suriye'ye yasal olmayan bir sevkiyat yok

18 Ekim 2012 Perşembe 14:44
Rusya: Suriye'ye yasal olmayan bir sevkiyat yok






MOSKOVA (CİHAN)- Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin, NATO Parlamenterler Asamblesi üyeleri ile yaptığı görüşmede, her zaman silah ihracatında uluslar arası hukuka uyduklarını, BM Güvenlik Konseyi'nde alınan kararları da yerine getirdiklerini söyledi.
Türkiye'nin Suriye Havayollarına ait uçağı Ankara'ya indirmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Rogozin, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un açıklamalarını hatırlattı. Lavrov iki gün önce Lüksemburg'da yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin Chicago Sözleşmesi çerçevesinde uçağı indirmeye hakkı olduğunu, kargo ve diğer gelişmelerle ilgili de bilgi beklediklerini ifade etmişti.
Biz uluslar arası sözleşmelere göre yasaklanan herhangi bir mühimmat ya da askeri malzemeyi Suriye'ye ihraç etmiyoruz. Gönderdiğimiz malzemeler de eski kontratlarla ilgili. ifadelerini kullanan Rogozin, Tüm gönderdiklerimiz füze savunma sistemleri. Füze savunma sistemlerinin iç savaşta, sivil halka yönelik kullanılması düşünülemez. Bir tek fütürist bile böyle bir senaryo üretemez... savunması yaptı.
Yasal kargonun yasal bir şekilde Suriye uçağı ile Türkiye'ye gönderildiğini savunan Rogozin, Biz her zaman uluslar arası yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Suriye'ye silah gönderenlere yoğunlaşmak lazım. Orada yasal hükümet organlarına karşı kullanılmak üzere yasal olmayan şekilde gönderilen silahlar var. Yangına benzinle gitmek sanırım iyi bir seçim değil ifadelerini kullandı.
Arap Baharı'nı desteklemeyi bırakın! çağrısı yapan Rogozin, Buradan iyi bir şey çıkmıyor. Arap Baharı, sıcak Arap yazına döndüğünde bundan kimse mutlu olmayacak. uyarısı yaptı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.