Rusya Türkiye'yi de davet etti

Rusya, yaptığı açıklamada Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısına Türkiye'yi de davet etti.

23 Haziran 2016 Perşembe 14:26
Rusya Türkiye'yi de davet etti






Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran'da kutlanan 'Rusya Milli Günü' nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir mektup yazmış, mektupta, "Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin yakın gelecekte hak ettiği düzeye gelmesini diliyorum" ifadesini kullanarak iki ülke arasında gerçekleşen uçak krizinin ardından Rusya'ya yönelik bir adım atmıştı.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Vasily Nebenzia, 'nin Soçi'de gerçekleştirilecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısına çağrı edileceğini bildirdi.

Nebenzya, Sputnik'e demecinde, "Türkiye ve Ukrayna da dahil tüm ülkelerin bakanlarını davet ettik ve herkesi bekliyoruz. Ama onlardan hâlâ bir cevap almadık. Toplantıya kimin gelip gelmeyeceği bu hafta ya da gelecek hafta belli olur" dedi.

Nebenzya toplantının formatının ikili görüşmeler yapmaya imkan vermediğini ama Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla böyle bir görüşme gerçekleştirilmesine hazır olduklarını söyledi.

"Sanıyorum, Türk bakan orada olursa bizim bakanımızla görüşmek isteyebilir. Böyle bir görüşme gerçekleşebilir. Zira kimseden kaçmıyor ya da saklanmıyoruz" diyen Nebenzya, "Tüm görüşmelere açığız" ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
RusyaSıcak HaberDavet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.