Rusya'ya giden Türk vatandaşları geri çevriliyor

Rusya'ya giden Türk vatandaşları geri çevriliyor. Moskova'da pasaport kontrolü sırasında 11 vatandaş hava limanından THY uçağı ile geri gönderildi

30 Aralık 2015 Çarşamba 02:34
Rusya'ya giden Türk vatandaşları geri çevriliyor






Rusya'ya giden Türk vatandaşları geri çevriliyor

Türkiye ile Rusya arasındaki kriz, bu ülkeye seyahat eden vatandaşları zor durumda bıraktı. Moskova'da pasaport kontrolü sırasında 11 vatandaş geri çevrildi. Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferiyle dün sabah saat 11.00'da TK-401 seferiyle Rusya'nın Saint Petersburg şehrine gitmek isteyen 11 Türk yolcu pasaport kontrolünde çeşitli bahanelerle Rusya'ya alınmayıp geri Türkiye'ye gönderildi.

YENİ YIL TATİLİ İÇİN GELMİŞLERDİ

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı geri gönderilen yolculardan O. P. şunları söyledi: "Yeni yılı Saint Petersburg'da girmek için dün sabah saat 11.00'da İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan St.Petersburg'a uçtum. Öğlen sıralarında St.Petersburg Havalimanı'na indik. Pasaport kontrolüne sıraya girmek için gittiğimde Türk yolcuları özel bir masaya yönlendirildi.

11 Türk vatandaşıydık. Bir hanımefendi de Ukrayna uyruklu Türk pasaportlu yolcuydu. Pasaport polisi bana 'Niye Rusya'ya geldin? Rus seyahat sigortan var mı?' diye sordu. Sigortamın olduğunu söyledim. Daha sonra beyaz bir kağıtta. Bu insanların seyahat yapacak parası yoktur. Yazan evrak ile bizi yani 11 Türk vatandaşını ülkelerine almadılar. Kalabalık polis eşliğinde üzerimiz aranarak X-RAY cihazından geçirilerek ilk uçakla Türkiye'ye gönderildik. THY yetkilileri bize yardımcı olmak istedi. Ama Rus polisleri sözlü olarak onları ikaz etti"


Son Güncelleme: 30.12.2015 02:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.