Sahte banka reklamları ile büyük vurgun 

İnternet üzerinden sahte banka reklamları veren çete üyelerinin büyük vurgunu son anda önlenirken, vatandaşların hesaplarından 200 bin lira çektikleri belirlendi.

22 Şubat 2019 Cuma 10:47
Sahte banka reklamları ile büyük vurgun 






Sahte banka reklamları ile büyük vurgun 


İnternet çetelerinin vatandaşlara kurduğu büyük tuzak İstanbul polisi tarafından bozuldu. Sosyal medya üzerinden banka reklamları veriyormuş gibi yaparak vatandaşı tuzağa düşüren çete 200 bin liralık vurgun yaptı. Çetenin 500 bin liralık son vurgun planını ise polis engelledi.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 11 kişinin, banka hesaplarındaki 200 bin liranın çekildiği yönündeki şikayet üzerine çalışma başlattı. Yaklaşık 4 aylık takibin ardından hacker çetesine yönelik İstanbul, Ankara ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyon düzenlendi, 16 kişi gözaltına alındı.


Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda olaylarda kullanılan bilgisayarlar, 21 cep telefonu, kart kopyalama aparatı, ajanda, not defterleri, bazı dijital materyaller ile 2 bin 300 lira para ele geçirildi.


SOSYAL MEDYADAKİ REKLAM TUZAĞI

Hacker çetesinin, iki yöntemi kullandığı belirlendi. Birinci yöntemde, çete üyelerinin kendilerini banka çalışanı gibi göstererek vatandaşları arayarak tüm hesap bilgilerini ele geçiriyordu. İkinci yöntemde ise, sosyal medya hesapları üzerinden taklit banka reklamları veriyorlardı. Vatandaşlar banka linkini tıkladığını düşünerek tüm hesap bilgilerini ve şifrelerini giriyor, çete de vatandaşın bilgilerini ele geçirmiş oluyordu. Daha sonra hesaptaki tüm paraları kendi hesaplarına aktarıyorlardı.


500 BİN LİRALIK VURGUN SON ANDA ENGELLENDİ

Bu iki yöntemle vatandaşların hesaplarından toplam 200 bin liralık vurgun yapan çetenin, 4 aylık teknik takipler sırasında yapmaya çalıştıkları 500 bin liralık vurgun ise polis tarafından önlendi. Emniyetteki sorguları tamamlanan 16 zanlı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Anahtar Kelimeler:
Sahte Banka Reklamları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.