Sahte savcı, altın bozdurttuğu kadından 21 bin lira çaldı

07 Kasım 2012 Çarşamba 00:10
Sahte savcı, altın bozdurttuğu kadından 21 bin lira çaldı






Emniyet Genel Müdürlüğü ve GSM firmalarının SMS uyarılarına rağmen, kendilerini savcı, polis, emniyet müdürü olarak tanıtan meçhul dolandırıcılar, vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Bursalı bir kadın, sahte savcının yönlendirmesiyle evdeki altınlarını bozdurtup, verilen hesap numaralarına 21 bin 750 lira havale yaptı.

Bursa'nın Gemlik ilçesi Osmaniye Mahallesi'nde ikamet eden Elif S.'i telefonla arayan kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıttı. Elif S.'e adına, sahte nüfus cuzdanı ve 2 adet kredi kartı çıkartıldığını öne süren sahte savcı, Adına kredi kartı ve nüfus cüzdanı çıkartan şahısları yakalamak üzereyiz. İşlemler için para göndermen lazım. dedi.

Sahte savcının yönlendirmesiyle evindeki ziynep eşyalarını bozduran Elif S., kredi kartıyla da aldığı bir miktar altını başka bir kuyumcudan bozdurdu. Telefondaki sahte savcının yönlendirmesiyle 11 bin lirayı Fırat K. adına, Gaziantep Çarşı PTT şubesine, 9 bin 540 lirayı da aynı şubeye Cemal E. adına gönderen Elif S., şahsın yönlendirmesiyle bir banka ATM'sinden iki ayrı telefona da 180 liralık kontör gönderdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Elif S., Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat ederek, toplamda 21 bin 750 lira dolandırıldığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.