Sanayide CNC tezgahları ile Cadcam programı kullanımı artıyor

17 Ekim 2012 Çarşamba 18:58
Sanayide CNC tezgahları ile Cadcam programı kullanımı artıyor






SAMSUN (CİHAN)- Metal, savunma, döküm, pompa gibi hizmet sektörlerinde imalatın olmazsa olmazlarından bilgisayarlı programlı CNS tezgahlarının kullanımı Samsun'da artıyor. 5 yıl önce CNS tezgahı kullanan firma sayısı 50'i bulmazken, bugün rakam 120'ye yaklaştı.

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Samsun Hizmet Merkezi Müdürlüğü, bu tezgahlara program üretecek ve yazacak mühendisleri, teknikerleri ve teknisyenleri eğiterek, firmaların ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Odanın Cad/Cam laboratuvarında düzenlenen Bilgisayar Destekli Tasarım ve Bilgisayar Destekli Üretim eğitim programı başladı. Eğitim programına, tıbbi cihaz, gıda, mühendislik, mobilya üretim, oto yedek parça imalatı, soğutma ekipmanları imalatı, savunma sanayi, pompa ve vana imalatı, kalıp ve asansör montajı gibi sektörlerindeki kobilerde çalışan 22 makine mühendisi ile tekniker ve teknisyenler katıldı. 40 saat sürecek olan eğitim 20 Kasım'da sona erecek.

Eğitim ile ilgili bilgi veren MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, kurumsal işbirlikleri ile sinerji yaratarak mühendislerin ve bölgenin beklentileri doğrultusunda faaliyetler gerçekleştirmeye odaklandıklarını söyledi. Yapılan analizler sonucunda imalat ve hizmet sektöründe çalışan mühendis ve teknik personelin Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretim (Cad/Cam) programı konusunda mesleki gelişimine yönelik altyapı çalışmalarında belirli bir aşamaya geldiklerini ifade eden Gürkan, Üyelerin ve sektörün beklentileri doğrultusunda çalışmalara devam edeceklerini, bölgemizdeki imalat kuruluşlarında CNC takım tezgahlarının kullanımının artmasına paralel olarak cad/cam programlarının da kullanımı artıyor. Söz konusu programların gerek tasarım gerekse üretim aşamalarında operasyon süreçlerini azaltarak zaman, verimlilik ve kalite açısından kullanıcılara avantaj sağlayacak. ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.