Sarıulak zeytini için patent hazırlıkları tamamlandı

13 Aralık 2012 Perşembe 10:39
Sarıulak zeytini için patent hazırlıkları tamamlandı






MERSİN (CİHAN)- Mersin´in Tarsus ilçesine özgü olarak yetişen sarıulak zeytini için patent alınması yönünde yapılan hazırlıklar tamamlandı. Tarsus Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, sarıulak zeytinine patent alınması için hazırlanan dosyayı Kaymakam Orhan Şefik Güldibi'ye sunarak, gerekli bilgileri verdi.

Türkiye Standartlar Enstitüsü'ne bu hafta içerisinde başvuruda bulunacaklarını açıklayan Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, sarıulak zeytin meyvesinin bölgede yetişmesine ilişkin bilimsel bazda çalışmalar yapıldığını aktardı. Gülbdibi, şunları söyledi: Çukurova Üniversitesi'nde sarıulak ile ilgili olarak doktora tezi hazırlandı. Yine Alata Bahçe Kültürler İstasyonu yetkililerinin yaptığı bölgemizde sarıulak zeytinciliğin patentinin alınabilmesi için iklimsel, toprak yapısı hakkında veriler hazırladılar. Tarsus'a özgü yetişen ürünlerin mutlaka patenti alınmalı.

Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan ise bölgede dağınık alan üzerinde yetişen zeytin ağaçlarının sayısının 100 binden fazla olduğunu söyleyerek, Tarsus'ta 33 bin 335 dekar zeytin alanı var. Bu alanda 80 bin ton üretim elde ediliyor. 4 bin 201 dekar alanda ise sarıulak zeytini yetişiyor. Yine bu alandaki toplam zeytin üretimi ise 22 bin ton olarak tespit edilmiş durumdadır. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.