Savaş Türkiye sınırına dayandı, TSK nöbet kulübelerini boşalttı

Suriye'de son durum: İç savaş Türkiye Suriye sınırında izlenebilir hale geldi. Terör örgütlerinin kapıştığı Türkiye-Suriye sınır hattında nöbet kulübeleri boşaltıldı. IŞİD-PKK/PYD militanlarının çatışmaları Karakamış, Carablus, Telebyad çevresinde yoğunlaşırken bomba ve silah sesleri gün boyu sürüyor.

26 Eylül 2014 Cuma 01:12
Savaş Türkiye sınırına dayandı, TSK nöbet kulübelerini boşalttı






Savaş Türkiye sınırına dayandı, TSK nöbet kulübelerini boşalttı

Suriye'de son durum:  İç savaş Türkiye Suriye sınırında izlenebilir hale geldi.
İç savaşın hüküm sürdüğü Suriye topraklarında çatışmalar Türkiye sınırına kadar geldi. Terör örgütlerinin kapıştığı Türkiye-Suriye sınır hattında nöbet kulübeleri boşaltıldı. IŞİD-PKK/PYD militanlarının çatışmaları Karakamış, Carablus, Telebyad çevresinde yoğunlaşırken bomba ve silah sesleri gün boyu sürüyor. Sınır hattında görev yapan gazeteci ve foto muhabirler bugün çatışmalar sırasında IŞİD militanlarının sınır boyunda gövde gösterisine tanık oldu.

SINIRI GEÇENLERİN SAYISI 140 BİN


Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısındaki Telabyad ile Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nin karşısındaki Carablus'un kontrolünü geçen ocak ayında ele geçiren IŞİD militanları, iki ilçe arasında olan ve stratejik önemi bulunan PYD kontrolündeki Kobani'yi ele geçirmek için saldırı başlattı. IŞİD militanlarının batı ve güneyden Kobani'ye saldırı başlatmasının ardından, ilerleyişi sırasında güzergahında bulunan köyleri ele geçirmesiyle binlerce kişi evlerini terk ederek Türkiye sınırına dayandı. Birkaç günlük ilerleyişin ardından Kobani'ye hem batı hem de güneyden yaklaşan IŞİD militanlarının tehdidinden korkan 140 binin üzerinde Suriyeli, sınırdan geçirilerek Türkiye'ye alındı.

SURİYE TÜRKİYE SINIRINDA ÇATIŞMA


Son günlerde daha yavaş hareket eden IŞİD militanları, Kobani'ye 6 kilometre mesafedeki Suruç'un Karaca Köyü'nün hemen karşısındaki Siftek Köyü'ne konuşlandı. IŞİD militanlarının ilerleyişini durdurmak isteyen YPG güçleri de buraya yaklaşık 1 kilometre mesafedeki hakim tepeye mevziler kazdı. Kazılan mevzilerde silahlı YPG güçlerinin IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeleri dürbünlerle izlediği görülürken, hakim noktalara üzerinde doçkaların bulunduğu kamyonetler de yerleştirildi. Zaman zaman hem IŞİD, hem de YPG güçlerinin birbirine ağır silahlar ile ateş açtığı görüldü. Türkiye sınırının hemen yanı başında IŞİD ve YPG güçlerinin birbirine sık aralıklarla ateş ettiği görülürken, daha iç kesimlerdeki köylerde de süren çatışmalarda ise sık sık meydana gelen patlamaların sesi sınır hattından duyuluyor.

SINIRDAKİ KULE VE KULÜBELER BOŞALTILDI

Çatışmaların yoğunlaşması ve Türkiye sınırına dayanmasının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri de sınır hattındaki önlemlerini artırdı. Sınırda hakim tepelere obüs topları yerleştirilirken, askerlerin can güvenliği de düşünülerek çatışma yaşanan bölgelerdeki nöbetçi kule ve kulübeleri boşaltıldı. Burada nöbet tutması gereken askerler ise sınır hattına belirli aralıklarla yerleştirilen zırhlı araçların içerisinde görevlendirildi. Sınır hattında zırhlı araçların içerisinde görevini sürdüren askerlerin, Suriye tarafını sürekli izleyerek gelişmeleri anlık olarak üstlerine ilettiği bildirildi.

MERAKLI VATANDAŞLAR SAVAŞI İZLİYORLAR


Sınır hattında yaşanan hareketlilik sırasında onlarca meraklı vatandaş da Karaca Köyü'nün yüksek noktalarında toplanarak Suriye tarafındaki çatışmaları film gibi izliyor. Askerlerin sık sık uzaklaşmaları ve sınırı aşabilecek mermilere hedef olabilecekleri uyarısına rağmen, onlarca kişi Suriye tarafını dürbünlerle izlemeyi sürdürdü.


Son Güncelleme: 26.09.2014 01:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.