Savur'da kahpe tuzak, 4 şehit var

Mardin'in Savur ilçesinde terör örgütü PKK'lı katiller tarafından tuzaklanan bombanın patlaması sonucu zırhlı araç içinde 4 asker şehit düştü, Niğdeli Jandarma Astsubay Yasik Tekin'in acı haberi memleketine ulaştı.

16 Nisan 2016 Cumartesi 01:15
Savur'da kahpe tuzak, 4 şehit var






Savur'da kahpe tuzak, 4 şehit var

Mardin'in Savur İlçesi'nde PKK'lılar yola tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Saldırıda, ilk belirlemelere göre 4 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Patlamada şehit olan Astsubay Yasin Tekin'in acı haberi memleketi Niğde'ye ulaştı.



Saldırı, Mardin'in Savur ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Taşlık ve Yazır köyleri arasındaki yolda bugün saat 19.30 sıralarında yapıldı. PKK'lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı, askeri zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada, araçta bulunan 4 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Yaralı askerler, Savur Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.
Saldırının ardından karayolunu ulaşıma kapatan güvenlik güçleri, teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.


NİĞDE’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Savur'da PKK’lı teröristlerin askeri zırhlı araca yönelik düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay 25 yaşındaki Yasin Tekin’in Niğde’deki baba ocağına ateş düştü.
Merkez Şahinali Mahallesi’nde oturan aileye acı haberi, Vali Yardımcısı Özgür Körükçü ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Taşkın tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen baba Üzeyir ile anne Nevriye gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi duyan şehidin yakınları ile komşuları eve akın etti. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asıldı.

2 AY SONRA BABA OLACAKTI

Mardin'e 1 ay önce giden şehit Yasin Tekin'in ailenin 3 çocuğundan biri olduğu, eşi Ülkiye Tekin'in ise 7 aylık hamile olduğu belirtildi.

'ŞEHİTLİKLE ÖDÜLLENDİRİLDİ'

Oğlunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan baba Üzeyir Tekin, “Gidip de geri gelen var mı oradan. Belki öbür tarafta bizi bekleyecek. Benim oğlum öldü, ama güzel bir mertebe olan şehitlikle ödüllendirildi. Vatan sağolsun ağlamayacağım, böyle makam kime nasip olur. Ayrıca şehit törenine çelenk gönderecekler bir hayır kurumuna veya bir şehit ailesine yardım etsinler” dedi.




 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.