Sberbank 8,5 milyar dolar kar açıkladı

05 Aralık 2012 Çarşamba 18:02
Sberbank 8,5 milyar dolar kar açıkladı






MOSKOVA (CİHAN)- Rusya´nın en büyük devlet bankası Sberbank 2012´nin ilk dokuz ayı için 262,8 milyar ruble (8,5 milyar dolar) kar açıkladı.

Denizbank´ı 3,6 milyar dolara satın alarak Türkiye´de bankacılık sektörüne giren Sberbank, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,7 kar artışı sağladı.

Ria Novosti ekonomistlerinin yüzde 1 kar artışı beklentilerinin üzerinde bir rakam açıklayan banka, karlarının mali piyasalardaki faaliyetlerinden elde ettiğini açıkladı.

Sberbank´ın toplam varlıkları ise yüzde 27 oranında arttı. Sberbank´ın Türkiye´den DenizBank´ı satın alması ve Sberbank Europe AG varlığında yüzde 11,9 artış sağladı.

Rusya'nın en büyük ticari bankası olan Sberbank, Rusya'nın finansal sistem ve ekonomisinde önemli bir rol oynar. 30 Haziran 2012 tarihi itibariyle Sberbank´ın toplam aktifleri 12.4 trilyon rubleye ulaştı.

Rusya Merkez Bankası verilerine göre, Sberbank´ın toplam aktifleri 1 Temmuz 2012 tarihi itibari ile tüm Rus bankacılık sektörünün aktiflerinin yüzde 28,2´sini oluşturuyor. Perakende mevduatında % 46,1'lik pazar payına sahip olan banka, kurumsal kredilerde yüzde 33,6 büyüklüğe sahip.

Sberbank´ın Rusya´da 70 milyonun üzerinde bireysel müşterisi bulunuyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.