Şebinkarahisar'da PKK'lı terörist böyle vuruldu

Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi’nde, güvenlik güçleriyle girdiği çatışma, kobra adı verilen zırhlı araçtan saniye saniye kaydedildi.

08 Haziran 2016 Çarşamba 13:48
Şebinkarahisar'da PKK'lı terörist böyle vuruldu






Şebinkarahisar'da PKK'lı terörist böyle vuruldu


Tunceli üzerinden Karadeniz’e sızmaya çalışan 5 PKK’lı terörist grubun önceki gün Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi’nde, güvenlik güçleriyle girdiği çatışma, kobra adı verilen zırhlı araçtan saniye saniye kaydedildi.

Operasyonda 1 terörist öldürülürken, ormanlık alana kaçan 4 teröristin yakalanması için operasyonun sürdüğü ifade edildi.

Tunceli üzerinden Karadeniz’e sızmaya çalışan 5 kişilik PKK’lı grup ile önceki gece Giresun’un Şebinkarahisar İlçesi’ne bağlı Altınçevre Köyü kırsalında sıcak temas sağlandı. Jandarma Özel Harekat Timleri, kobra adı verilen zırhlı araçtan, 5 kişilik PKK’lı terörist grubun Altınçevre Köyü’ndeki köprüye yaklaştığını tespit etti.

Zırhlı araçtan termal kamera görüntülerini alan güvenlik güçleri, terörist gruba ateş açtı. 1 terörist öldürülürken, 4 terörist gecenin karanlığından ormanlık alana kaçtı. Öldürülen teröriste ait silah, mühimmat ve örgütsel dokümanlar ile telsiz ele geçirildi.

Bölgeye sızan terörist grubun telsizle haberleştikleri, Giresun kırsalında başka bir grupla buluşmak için plan yaptıkları ileri sürüldü.
Kaçan teröristlerin yakalanması için Giresun, Gümüşhane ve Ordu kırsalında operasyonlarda yoğunlaştı. Kent merkezlerinde güvenlik tedbirleri artırılarak şüpheli araçlar didik didik aranırken, kırsaldaki operasyonlarında Jandarma ve Emniyet Özel Harekat Timleri, jandarma komandoların katılımıyla, kobra ve zırhlı araçlarla gerçekleştiği belirtildi.

 
Son Güncelleme: 08.06.2016 14:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.