Sedir mantarı orman köylüsünü kalkındıracak

16 Ekim 2012 Salı 20:47
Sedir mantarı orman köylüsünü kalkındıracak






ADANA (CİHAN)- Amerika, Japonya, Orta Asya ve Türkiye'nin çok az bir bölümünde yetişen Japonlar için kutsal sayılan sedir mantarı yetiştiriciliği için Adana'da önemli bir adım atıldı.
Türkiye'de uygun yetişme koşullarına rağmen istenilen ekonomik değere ulaşmayan sedir mantarı hazırlanan proje kapsamında üretilecek.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'nden Prof. Dr. Saadet Büyükalaca, Dr. Hatıra Taşkın, Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Hasan Hüseyin Doğan ve Amerika Oregon State Üniversitesi'nden Dr. David Pilz'in katılımıyla Feke ve Kozan Orman İşletme Müdürlükleri'nde 'Sedir Mantarı Projesi'ne başlandı. Bu girişimle, sedir mantarının birim alandaki üretimini artırmak, hasat zamanını uzatmak ve orman köylüsüne gelir kazandırılması hedefleniyor. Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Amerika ve Japonya'da kilogramı 400 dolar olan sedir mantarının Türkiye'deki değerini bu seviyeye ulaştırılması isteniyor.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.