Seferihisarlılar İzsu’ya savaş açtı

Seferihisar Orhanlı köylüleri İZSU'nun yeni şebeke projesine köy meydanında toplanarak tepki gösterdi.

10 Temmuz 2014 Perşembe 15:01
Seferihisarlılar İzsu’ya savaş açtı






Seferihisarlılar İzsu’ya savaş açtı
Seferihisar Orhanlı köylüleri İZSU'nun yeni şebeke projesine köy meydanında toplanarak tepki gösterdi. Orhanlı köylüleri, İZSU'nun yeni şebeke projesi sonucunda nenelerinden ve dedelerinden kalan içme suyunu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını savundu. İZSU'nun yeni projesine göre köylülerin kullandığı içme suyu tarla sulamasına da yönlendirilecek. Köylüler ise İZSU'nun uzun süredir kesintisiz kullandıkları sulama suyunu keseceklerini savundu.

Duruma karşı çıkan iki yüzden çok köylü köy meydanında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Köylüler İZSU'nun projesini "Suyumuzu Vemeyiz!" yazan pankartlarla protesto etti. Orhanlı köylüleri sularının eskiden olduğu gibi iki ayrı hattan verilmesini ve içme suyu ile sulama sularının birbirine karıştırılmamasını talep ediyor.
Konu hakkında açıklama yapan Orhanlı Köyü Derneği Başkanı Galip Ener şunları söyledi: "Yıllardan beri büyüklerimizin köye getirdiği içme ve kullanma suyumuz evlerimize akmaktaydı. Ne varki İZSU köyümüze gelip altyapı projesini yaptıktan sonra her şey karıştı. İZSU belki iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıyor ama halktan, bizlerden kopuk çalıştığı için kaş yaparken göz çıkarıyor. Bu suyu bizim dedelerimiz getirdi. İZSU getirmedi. İZSU iki gün önce sormadan Haber vermeden bahçe ve sulama suyumuzu kesti. Kaynak suyumuzla yeraltı sularını birbirine karıştırdı. Sebzelerimiz, ağaçlarımız kuruyor. Kadınlarımız aşa ekmeğe koyacak su bulamıyor. Yeni proje nedeniyle içme suyumuzun ne şekilde ne kadar süreyle geleceğini bilmemekteyiz. İZSU hizmet getireyim derken bize sorun çıkarttı. Daha önce İZSU yetkilileri ile görüştük ve hatanın düzeltileceği yönünde söz aldık. Ancak bu sözler tutulmadı. Biz dedelerimizin getirdiği suyun evlerimize aynı şekilde akmasını istiyoruz, bu suyun bizim canımız olduğunu bilsin istiyoruz, bizler suyumuz için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.