Şehir yöneticilerinden Petlas'a çıkarma

30 Ocak 2012 Pazartesi 18:15
Şehir yöneticilerinden Petlas'a çıkarma






Kırşehir milletvekilleri, il yöneticileri ile birlikte Petlas'ı ziyaret etti. Ziyarete Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan ile Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen katıldı.

Ziyarette Petlas'ın mevcut çalışmaları ve yatırımları hakkında bilgi alan heyet, ileriye yönelik birlikte ne gibi çalışmalar yapılabileceği konusunda karşılıklı fikir alış verişinde bulundu. Abdullah Çalışkan, Petlas'ın Kırşehir için çok önemli bir yatırım olduğunu, fabrikanın Abdulkadir Özcan AŞ'ye devredilmesinden sonra çok önemli ve ciddi yatırımların yapıldığını ifade ederek, Özcan kardeşlere tüm Kırşehirliler adına teşekkür etti.

Devraldıklarında 650 kişi çalışan fabrikanın şu anda personel sayısının 2 bin 86'ya yükseldiğini, her çeşit lastik üretiminin yapıldığını ve 74 ülkeye 2011 yılında yaklaşık 180 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini vurgulayan Çalışkan, Milli fabrikamız Petlas'ın yeni yatırımlarla gelecekte çok daha iyi bir noktada olacağına gönülden inanıyoruz ve bunun için de Kırşehir'in atanmış ve seçilmişleri olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. dedi.

Kırşehir'e yeni sanayi yatırımlar getirebilmek için yoğun gayret gösterdiklerini belirten Çalışkan, bunun yanında Kırşehir'deki mevcut yatırımların kapasitelerinin artmasının, ürün çeşitliliğinin sağlanmasının, verimliliğinin artmasının ve maliyetlerin düşürülebilmesinin de önemli olduğunu ifade etti.

Petlas sahipleri Özcan kardeşler de işçi ve işveren olarak hep birlikte Türkiye'nin milli ve stratejik bir yatırımı olan Petlas'a sahip çıkmaları gerektiğini belirterek, fabrikanın teknolojisinin yenilenmesi ve yeni ürünlerin üretilmesi anlamında bugüne kadar çok ciddi yatırımlar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.