Şehit Annesi'nin sözleri duyanların yüreğini dağladı

Afyonlu Şehit Piyade Uzman Çavuş 30 yaşındaki Muammer Arı'nın cenazesi memleketinde toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında şehit Çavuş'un annesi Havva Arı'nın sözleri duyanların yüreğini dağladı; Kara topraklar soğuktur beni de gömün.

14 Mayıs 2016 Cumartesi 16:59
Şehit Annesi'nin sözleri duyanların yüreğini dağladı






Afyonlu Şehit anasının sözleri duyanların yüreğini dağladı; Kara topraklar soğuktur beni de gömün.  

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde dün sabaha karşı PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş 30 yaşındaki Muammer Arı'nın cenazesi, Afyonkarahisar'ın Bayat İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidin annesi Havva Arı cenazede, "Kara topraklar soğuktur ben ısıtırım kuzum seni, ne olur beni de gömün yanına" diye ağıt yaktı.



Hakkari'nin Çukurca İlçesi Çığlı Üs Bölgesi'ne dün sabaha karşı PKK'lı teröristlerin ateşi üzerine çıkan çatışmada şehit olan 6 askerden Piyade Uzman Çavuş Muammer Arı'nın cenazesi, Kayseri'de yapılan törenin ardından bugün uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na getirildi. Tören mangasının ambulansa taşıdığı şehit Uzman Çavuş Arı'nın Türk bayrağına sarılı cenazesi karayoluyla baba ocağı Bayat İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine helallik almak için getirildi.

Akrabalarının tabuta kapanarak ağladığı törende, eşini son kez gördüğü ambulanstan inerken baygınlık geçiren Hacer Arı, "Muammer'im gözleri açık gitti" diye ağladı. Acılı eş, ağlayan kızı 12 yaşındaki Dilara Sude'yi de sarılarak teselli etmeye çalıştı. Evde helallik alınması sırasında baba Mustafa Arı sık sık elini oğlunun tabutuna, sonra da yüzüne sürerek dua etti.


CENAZEYE 4 BİN KİŞİ KATILDI

Baba evinde helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Bayat Merkez İlçe Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen törene Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, Burcu Köksal ve Mehmet Parsak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, Bayat Kaymakamı İbrahim Halil Toprak, Bayat Belediye Başkanı Kadir Üçer, il ve ilçe protokolü ile çevre ilçelerden gelen yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

'NE OLUR BENİ DE GÖMÜN YANINA'

Cenaze namazı öncesi şehidin annesi Havva, eşi Hacer ve kızı Dilara Sude, Muammer Arı'nın tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Kızı Dilara Sude, babasının fotoğrafını kucağından indirmedi. Cenaze namazı öncesi tabutun başına gelen anne Havva Arı, "Oğlum sana kara toprak yakışmadı kuzum. Muammer'im kuzum, çatık kaşlı Muammer'im vallahi dayanamam ben sana kuzum. Beni de gömün Muammer'in yanına, beni de gömün. Ben gireyim o kara toprağa, kurban olurum sana. Kara topraklar soğuktur ben ısıtırım kuzum seni, ne olur beni de gömün yanına" diye ağladı.

Öğle vakti kılınan namazın ardından şehit Uzman Çavuş Muammer Arı'nın cenazesi Bayat İlçe Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 2009 yılından bu yana görev yapan Arı, Afyonkarahisar'ın son 10 ayda 8'inci şehidi oldu.
Son Güncelleme: 14.05.2016 17:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.