Şehit Astsubay Serdal Candan Uyanık'ı binlerce kişi uğurladı

Muş'ta Jandarma Özel Harekat'ta görevliyken geçici görevle gönderildiği Şırnak'ta ağır yaralanan Şehit Astsubay Serdal Candan Uyanık'ı Çankırı'da binlerce kişi uğurladı.

29 Nisan 2016 Cuma 19:05
Şehit Astsubay Serdal Candan Uyanık'ı binlerce kişi uğurladı






Şehit Astsubay Serdal Candan Uyanık'ı binlerce kişi uğurladı

Muş'ta Jandarma Özel Harekat'ta görevliyken geçici görevle gönderildiği Şırnak'ta, PKK'lı teröristlerin açtığı ateşte yaralandıktan sonra kaldırıldığı Şırnak Askeri Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan 30 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Serdal Candan Uyanık, memleketi Çankırı'nın Ilgaz İlçesi Yuvasaray köyünde toprağa verildi. Şehit babası Halit Uyanık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sarılıp, "Oğlum şehit oldu, ben de gidip teröristlerle savaşmak istiyorum. Ne olur bana izin verin" dedi.

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Serdal Candan Uyanık'ın cenazesi, sabah saatlerinde helikopterle Ilgaz Stadı'na getirildi, ardından ambulans ile Ilgaz Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Şehit Astsubay Uyanık'ın ikindi namazı ile birlikte kılınacak cenaze namazı için Ilgaz Merkez Camii'ne getirildi. Şehit Uyanık'ın cenazesine Yuvasaray köyünde yaşayan annesi Hatice, babası Halit, eşi Candan Uyanık, çocukları 1,5 yaşındaki Poyraz Yusuf ve 3 yaşındaki Mina ila kardeşleri Sadık, Yücel ve Erdal Uyanık ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu, Hüseyin Filiz, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, askeri ve mülki idare amerleriyle yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı.

ŞEHİT BABASI: BEN DE TERÖRİSTLERLE SAVAŞMAK İSTİYORUM

Şehit astsubayın cenaze töreninde annesi Hatice ile eşi Candan Uyanık tabuta sarılarak gözyaşı döktüler. Şehidin eşi Candan Uyanık'ın fenalaşması üzerine sağlık görevlileri müdahalede bulundu. Şehit babası Halit Uyanık, Bakan Veysel Eroğlu'na sarılarak "Oğlum şehit oldu, ben de gidip teröristlerle savaşmak istiyorum. Ne olur bana izin verin" dedi.
Şehit Serdal Candan Uyanık'ın cenaze namazını Çankırı Müftü Vekili Uğur Demirel kıldırdı. Şehidin naaşı daha sonra tekbirlerle askerlerin omuzlarında cenaze nakil aracına taşınırken, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK' sloganları atıldı. Şehidin cenazesi daha sonra cenaze nakil aracı ile doğum yeri Ilgaz'ın Yuvasaray Köyü'ne götürülerek toprağa verildi. Son Dakika Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.