Şehit Kaymakam'ın cenazesini babası kıldırdı: Türk Milleti seni unutmayacak

Mardin Derik'te PKK'lı teröristlerin kahpe saldırısında görevi başında şehit düşen kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, memleketinde onbinlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze namazını ise babası Asım Safitürk kıldırdı.

12 Kasım 2016 Cumartesi 16:31
Şehit Kaymakam'ın cenazesini babası kıldırdı: Türk Milleti seni unutmayacak






Şehit Kaymakam'ın cenazesini babası kıldırdı: Türk Milleti seni unutmayacak

PKK'lı katillerin görevi başında şehit ettiği Mardin Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, son yolculuğuna on binlerce kişinin katıldığı törenle uğurlandı. Safitürk'ün cenaze namazını ise Babası Asım Safitürk kıldırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Şehit Kaymakam Safitürk'ün son yolculuğuna tanıklık etti. Erdoğan cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada "Bu adiler, bu alçaklar zannediyorlar ki Kandil'de, şurada burada yaptıkları suikastlarla bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Allah'ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız" sözleri güne damgasını vurdu. Şehit eşi Ayşegül Safitürk ile şehit oğlu Asım Eren'in diyalogları ise görenleri gözyaşlarına boğdu.



KALLEŞ SALDIRININ HESABI SORULACAK

PKK'lı katiller tarafından düzenlenen kahpe saldırıda şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün naaşı bugün, helallik alınmak üzere Arifiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Şehidin baba evinin önündeki törenin ardından Kaymakam Fatih Safitürk'ün cenazesi Sakarya Valiliği'nin önüne getirildi.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, belediye başkanları şehit kaymakamın ailesine taziyede bulundu.


BABAMI GÖREMİYORUM ANNE

Cenaze töreninde şehit yakınlarının ve vatandaşların gözyaşları sel oldu. Şehit oğlu ile eşinin tabutuna sarılan Ayşegül Safitürk, törende güçlükle ayakta durabildi. Şehit kaymakamın 3 yaşındaki oğlu Asım Eren, annesi Ayşegül Safitürk'e "Babamı göremiyorum anne" dedi. Tabutu işaret eden anne Ayşegül Safitürk ise "Baban tabutta oğlum" cevabını verdi.

Anne ve oğlunun arasındaki diyalog herkesi ağlattı. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Asım Eren; kendisine hediye edilen oyuncak araba ile tören boyunca oynaması törene katılan vatandaşları duygulandırdı.

Törende şehidin eşi defalarca Kaymakam Fatih Safitürk'ün tabutunu öptü. Acılı eş, defalarca sarıldığı eşinin tabutuna bakarak, "Bir kaymakam şehit olacak da senden başkasına yakışmazdı. Harikasın aşkım, çok güzelsin aşkım" diye ağladı.

Cenazede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için, "Kısa bir süre önce Külliye'de kendisiyle tanıştığımız bir kardeşimizdi" dedi.

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "Bir defa şunu çok açık söylemek istiyorum. Bu topraklar sıradan topraklar değil. Bu topraklardan hep şuheda fışkırdı. Bu topraklar için bu millet çok şehit verdi. Bu adiler, bu alçaklar zannediyorlar ki Kandil'de, şurada burada yaptıkları suikastlarla bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Allah'ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız."

İDAM CEZASI İÇİN YENİDEN SÖZ VERDİ: ONAYLARIM

İdam cezası ile ilgili mesajlar da veren Erdoğan şunları kaydetti: "Konu zaten hükümetin de gündemindedir. Parlamento da bu kararı verdikten sonra 'Cumhurbaşkanı olarak bu kararı ben onaylarım' dedim ve bununla ilgili kararı Batı veremez, bununla ilgili kararı biz veririz. Şahsa karşı işlenmiş suçun affedicisi o şahsın varisleridir, devlet değildir. Bu, devlete karşı işlenmiş bir suç değildir. Devlete karşı işlenen suçları devlet affedebilir, o ayrı mesele. Ama şahsa karşı olanda tek af yetkisi onun varislerindedir. Dolayısıyla George şöyle demiş, Hans böyle demiş onlar bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demiş. Bizi o ilgilendiriyor."

 
Son Güncelleme: 12.11.2016 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.