Şehit Uzman çavuşun eşi; Ben Kürt kızıyım, ağlamayacağım

Terör örgütü PKK'lı katiller tarafından kurulan kalleş tuzakta can veren Diyarbır Bismil'li şehit uzman çavuş İbrahim Akdemir'in cenazesinde gözyaşı sel oldu

05 Nisan 2016 Salı 04:33
Şehit Uzman çavuşun eşi; Ben Kürt kızıyım, ağlamayacağım






Şehit Uzman çavuşun eşi; Ben Kürt kızıyım, ağlamayacağım
 
Nusaybin şehitleri dün gözyaşları arasında ebediyete uğurlandı. Mardin'in Nusaybin ilçesinde tuzaklanan bombanın infilat etmesi sonucu can veren askerlerden Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Akdemir'in naaşı, memleketi Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Türkmenhacı köyünde askeri törenle uğurlanırken, gözyaşları sel oldu. Cenazede şehidin acılı eşi ise 'Babam Kürt, ben Kürt kızıyım, ağlamayacağım, ağlamayacağız. Soysuzları sevindirmeyeceğiz' diyerek adeta isyan etti.

CENAZE CEM EVİNDEN KALDIRILDI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde operasyonlar devam ederken önceki gün PKK'lıların tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan 6 güvenlik görevlisinden jandarma uzman
çavuş İbrahim Akdemir'in cenazesi Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ne bağlı Türkmenhacı Mahallesi'nde cemevinde düzenlenen törenle toprağa verildi. Törende şehit asker İbrahim Akdemir’in eşi Seval Akdemir, "Babam Kürt, ben Kürt kızıyım. Ağlamayacağız, soysuzları sevindirmeyeceği" dedi.


Şehit uzman İbrahim Akdemir'in cenazesi Mardin'de düzenlenen askeri törenin ardından helikopterle Diyarbakır'ın Bismil ilçesine gönderildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu Bismil'de helikopterden indirildikten sonra karayolu ile Türkmenhacı Mahallesi'nde bulunan baba evine getirildi.

ŞEHİDİ SON YOLCULUĞUNDA BİNLERCE VATANDAŞ UĞURLADI

Türkmenhacı Mahallesi cemevinde düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş, Bismil Kaymakamı Tuncay Güle, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin yapıldığı cemevi ile şenidin baba evinin bulunduğu mahalleye çok sayıda Türk bayrağı asıldı.

ASKER SELAMIYLA UĞURLADI

Cenaze töreninde çocukları 15 yaşındaki kızı Sevcan, 13 yaşındaki oğlu Yiğitcan ve 2 yaşındaki Hüseyin Mert ile katılan Seval Akdemir, şehit eşini asker selamıyla uğurladı. Sevcan da şehit babasının beresini elinden bırakmadı.

TÜRKMEN HACI KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Şehidin babası Mehmet Akdemir oğlunun kepini takıp fotoğrafını öperken, annesi Naciye Akdemir de oğlunun şapkasını taktı ve teröre lanet yağdırdı Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde görevliyken, geçici görevle Nusaybin'e gönderilen şehit jandarma uzman çavuş İbrahim Akdemir, cemevinde kılınan cenaze namazının ardından Türkmenhacı Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

MARDİN'DEKİ CENAZE TÖRENİ

Nusaybin'de Akdemir'le birlikte şehit düşen polis memuru İsrafil Kargı ile Jandarma Astsubay Çavuş Atilla Kaya, jandarma uzman çavuşlar Mehmet Polat, Bekir Kelleci ve Aycan Özdil için ilk tören düzenlendi. Burdaki törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, şehitlerin yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Milletvekili Miroğlu da gözyaşlarına hakim olamadı.

BU VATAN AŞKI BU SEVDA BAŞKA

Şehit Akdemir'in eşi Seval Akdemir, kendisine şehidin emaneti olan çocukları Hüseyin Mert, Yiğit Can ve Melek'e gözü gibi bakacağını söyledi. "Sevindirmeyeceğim onları, burada baban gibiler var, hepsini Allah korusun." diyen Akdemir, şunları kaydetti: " “Benim eşim Diyarbakırlı, ben Muşluyum, babam Kürt, ben Kürt kızıyım. Ağlamayacağız, soysuzları sevindirmeyeceğiz. Onlar kalleş, Kürtlük davası değil, onların hepsi belirsiz.

Ben eşime ‘gitme’ dedim ama o ‘olmaz’ dedi. ‘Bu vatan aşkıdır, bu sevda başkadır’ dedi. ‘Orada benim gibileri yok mu Seval dedi, eğer alnımızda yazılmışsa yaşayacaksınız’ dedi. ‘Kaderimizi değiştiremezsin’ dedi. Kurban olayım İbrahim’im. Ben seni çok sevdim. Emanetlerin başım gözüm üstüne. Ağlamayacağız, sevindirmeyeceğim onları. Allah bir daha onlara fırsat vermesin. Yıksınlar artık, yıkın, orada sivil halk yok, sivil halk orada kalır mı? dedi. Şehidin kızı Melek Akdemir de babasının kepini takarak, "Ağlamıyorum, ağlamayacağım. Baba, şapkanı ve ceketini giydim gel." dedi.

VATANDAŞLAR DEV TÜRK BAYRAĞI AÇTI

Bazı vatandaşların dev Türk bayrağı ile katıldığı törene, Vali Koçak ve Korgeneral Yılmaz'ın yanı sıra 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.


KÖY KORUCUSU ÇOCUKLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE KATLEDİLDİ

Mardin’in Nusaybin ilçesinde köy korucusu, eşiyle birlikte çocuğunu doktora götürmeye giderken teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda, korucu şehit olurken, yanında bulunan eşi ve çocuğu da yaralandı.
Edinilen bilgilere göre olay, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin ilçesi Girmeli Mahallesi’nde meydana geldi. Tepealtı köyünde ikamet eden ve eşiyle birlikte, çocuğunu aşı yaptırmak için Girmeli Sağlık Ocağı’na götüren geçici köy korucusu Adnan Durak (45), teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda, Durak, eşi ve çocuğu yaralandı. Nusaybin İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Durak, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Eşi ve çocuğunun tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.
Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatılırken, Adnan Durak'ın bugün doğum günü olduğu da belirtildi.

 
Son Güncelleme: 05.04.2016 09:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.