Şeker pancarının pekmezini yaptılar

06 Şubat 2012 Pazartesi 16:12
Şeker pancarının pekmezini yaptılar






Şeker üretiminin temel maddesi olan pancar, pekmeziyle de raflardaki yerini aldı. Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan pekmez, artık pancardan da yapılıyor.


Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde 35 ortaklı olarak kurulan Tadal Gıda A.Ş'ye ait şeker pancarı pekmezi tesisi, günlük 10 ton üretim yapıyor. Taşköprü Kalkınma Platformu çalışmaları çerçevesinde, 35 ortağın 2 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurduğu tesiste, günlük Pekmar markasıyla 10 ton pekmez üretiliyor.


Tadal Gıda A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kartal, Pancar pekmezi, Kastamonu ve ilçelerinde yüzyıllardır ananevi koşullarda ve açık kazanlarda kaynatılarak yapılmaktadır. Biz kurduğumuz bu fabrikayla bunu endüstriyel üretime soktuk. Tamamen kapalı sistemde hijyenik koşullarda el değmeden ve hiçbir katkı maddesi kullanmadan doğal şekilde üretim yapıyoruz. Günlük 10 ton üretim yaptığımız fabrikamızda, pancar pekmezinin yanında deneme olarak kuşburnu marmelatı ve üzüm suyu üretimi de yapıyoruz. Amacımız, yeni olan bu ürünü her kesime tattırmak.


Ayrıca, 'Her Mevsim Pekmez' sloganı ile yola çıktık. Pancar pekmezinin içerisinde bulunan vitaminler ve mineraller ile sağladığı enerji gücü sayesinde pekmezin sürekli tüketilen bir besin maddesi olmasını sağlamayı hedefliyoruz. şeklinde konuştu.


Kartal, 35 ortaklı olarak kurulan fabrikanın, Türkiye'de bir ilki teşkil ettiğini ve tam otomatik koşullarda üretim yapan tek pancar pekmezi tesisi olduğunu sözlerine ekledi.


Pancar pekmezini çok beğendiğini söyleyen Mahmut Üstündağ isimli vatandaş, çocuklarına daha önce hep üzüm pekmezi yedirdiğini, fakat bu bölgede yapılan pancar pekmezini tanıdıktan sonra çocukların bu pekmezi tercih ettiğini söyledi.







CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.