Şengül: Türkiye ulaşımda çağ atlarken İzmir yerinde saydı

15 Aralık 2012 Cumartesi 15:38
Şengül: Türkiye ulaşımda çağ atlarken İzmir yerinde saydı






İZMİR (CİHAN)- AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Türkiye´nin AK Parti hükümetleri döneminde ulaşımda çağ atlayacak hizmetlere imza atmasına rağmen İzmir´in ulaştırma faaliyetleri konusunda yerinde saydığı ifade etti. Şengül, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, İzmir'deki sıkıntılara değindi.

Milletvekili Şengül, şunları söyledi: Türkiye´de ulaşım alanında çağ atlatan hizmetler varken aynı hizmetleri vekili olduğum İzmir´de görmek ne yazık ki mümkün değil. Siz belki İzmir´e rahat ulaşabiliyorsunuz ama şehiriçi ulaşımında çok ciddi sıkıntı var. Bakın CHP, İzmir´de metroyu bitirmek ve açılışını yapmak üzere tam 16 kez tarih verdi ve 16´sında da işi bitiremedi. Hâlâ da utanmadan ve sıkılmadan, 'Türkiye´deki en ucuz metro hattını biz yaptık.' diyorlar. Bunu neye dayanarak söylüyorlar? Yanılmıyorsam Sayın Başkan Aziz Kocaoğlu tam dört kez ihaleye çıktı ve her defasında daha fazla bir bedelle. Ortada bitirilmiş bir proje mi var? Bitirilmemiş projelerle maliyet mukayesesine giriliyor. Hem bitiremeyeceksin hem de buradan siyasi rant elde etme gayretine gireceksin. Üstüne üstlük bitiremediğin halde projeyi bakanlığımıza devretmeyerek, yaşanan zulmü daha uzun vadeli bir hale sokacaksın. Bu CHP´yi anlamak gerçekten zor. Allah´tan İzmir´de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız devreye girdi de İZBAN, Büyükşehir Belediyesi'yle ortak yapılarak bitirildi. İzmirliler bu sayede çağdaş ve modern anlamda demiryolu ulaşımının tadına vardı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.