Serik'te G20 zirvesi için 500 kişilik gözaltı salonu!

Antalya'da 15- 16 Kasım'da 20 ülke liderinin katılımıyla gerçekleşecek 'G-20 Liderler Zirvesi öncesi muhtemel protestolar için 500 kişilik salon gözaltı merkezi olarak düzenlendi.

27 Ekim 2015 Salı 17:17
Serik'te G20 zirvesi için 500 kişilik gözaltı salonu!






Serik'te G20 zirvesi için 500 kişilik gözaltı salonu!

G-20 Zirvesi'nin yapılacağı Antalya'nın Serik İlçesi'nde 100'üncü Yıl Spor Salonu, 9- 18 Kasım tarihleri arasında gözaltına alınacak yerli veya yabancı protestocuların konulması için kullanılacak. Kaymakamlığın resmi yazısında bu tarihler arasında gözaltına alınacak kadın ve erkek sayısının fazla olabileceği de belirtildi.

Antalya'da 15- 16 Kasım'da dünya ekonomisinin en güçlü 20 ülkesinin liderinin katılımıyla gerçekleşecek 'G-20 Liderler Zirvesi'nin yapılacağı Serik İlçesi'nde, Serik Kaymakamlığı Antalya Barosu'ndan ilginç bir talepte bulundu. Belek turizm bölgesinde, dünyanın en güçlü ülkelerinin liderleri Obama, Putin, Merkel gibi isimlerin katılacağı zirveye yönelik hazırlıklar kapsamında Serik Kaymakamlığı'nca Antalya Barosu Serik İlçe Temsilciliği'ne gönderilen yazıda, 9- 18 Kasım tarihleri arasında olası protestolara karşı çok sayıda gözaltı yapılacağının işareti verildi. Barodan gözaltılar için 24 saat hazır halde ve yeterli sayıda avukat bulundurulması talep edilen yazıda, gözaltılar için Serik Polis Merkezi Amirliği'nin yanı sıra, 100'üncü Yıl Spor Salonu'nun da bu tarihler arasında kullanılacağı kaydedildi. 
SPOR SALONU GÖZALTILAR İÇİN HAZIRLANDI
Serik Kaymakamı Rıfat Altan imzalı yazı şöyle: 
"Ülkemizin üstlenmiş olduğu G-20 dönem başkanlığı çerçevesinde, 15- 16 Kasım 2015 tarihlerinde Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesi olan Belek turizm bölgesinde gerçekleştirilecek liderler zirvesi hazırlıkları kapsamında, 9- 18 Kasım 2015 tarihleri arasında ilimize gelebilecek yerli veya yabancı protestocuların muhtemel yasadışı toplumsal olaylara katılmaları ve gözaltına alınmaları nedeniyle Serik İlçesi 100'üncü Yıl Spor Salonu'nun ve Serik Polis Merkezi Amirliği'nin geçici gözaltı merkezi olarak kullanılacağı öngörülmüştür. Bu kapsamda 9- 18 Kasım 2015 tarihleri arasında gözaltına alınacak olan erkek ve kadın şahıs sayısının fazla olabileceği değerlendirildiğinden, gözaltına alınan şahısların ifade işlemleri esnasında yeteri miktarda avukatın 24 saat esasına göre İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordine kurularak, gözaltı merkezinde hazır edilmesi."
BARODAN RED

Kaymakamlığın talebini 'gözaltılara hazırlık' olarak değerlendiren Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı ise bu talebe karşı Serik Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdiği yazılı yanıtta, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'na bağlı avukatların gözaltı merkezinde hazır bulundurulmasının savunma bağımsızlığına aykırılık teşkil ettiğini söyledi. Baro Başkanı Bacanlı, ilçe emniyet müdürlüklerince CMK atamalarında kullanılan ve baronun web sayfasında bulunan Baro Net sisteminden avukat talep edilmesi halinde söz konusu görevlendirmenin yapılacağı ve konuya ilişkin avukatlara da gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını kaydetti.

EMNİYETE 500 KİŞİLİK EK NEZARETHANE
Serik'te yapılacak G-20 Zirvesi'nde olası eylemlerde gözaltına alınacak protestocuların konulması için Serik Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ilçe merkezindeki Polis Merkezi Amirliği'nde ek nezarethane çalışması başlatıldı. Binada bazı bölümlerin geçici olarak kaldırılarak 500 kişi kapasiteli bir nezarethaneye dönüştürüleceği belirtildi. Protestocuların konulması için ilk etapta Serik'e 40 kilometre uzaklıkta Kepez İlçesi'ndeki Turgut Özal Kapalı Spor Salonu'nun kullanılacağı, Serik merkezdeki 100'üncü Yıl Spor Salonu'nun ise ihtiyaç halinde kullanılabileceği belirtildi.
Diğer yandan Serik Belediyesi tarafından 15 yıllığına Serik Emniyet Müdürlüğü'ne devredilen eski Belek belediye binasının da güvenlik merkezi olarak kullanılacağı kaydedildi
Son Güncelleme: 27.10.2015 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.