Seydikemerliler ilçe olmayı davul zurna ile kutladı

11 Aralık 2012 Salı 15:21
Seydikemerliler ilçe olmayı davul zurna ile kutladı






MUĞLA (CİHAN)- Büyükşehir Yasası'nın Resmi Gazete´de yayınlanmasının ardından Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Kemer beldesi Seydikemer olarak ilçe yapıldı. Çiçeği burnunda ilçe Seydikemerliler sevinçlerini davul zurna eşliğinde kutladı.

6 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası, Muğla'ya 2 yeni ilçe kazandırdı. Bu ilçelerden biri merkez ilçe Menteşe olurken diğeri de Fethiye'ye bağlı Kemer beldesi oldu. 5 belde ve 52 köy kendisine bağlanan Seydikemerliler ilçe olma sevincini davul zurna ile kutladı. İlçe meydanında toplanan vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekip oynadı. Seydikemer Belediye Başkanı Cafer Arıkan da vatandaşların mutluluğuna belediye hoparlöründen anons yaptırarak katıldı. Yaşanan süreçte iyi bir politika izlediklerini ifade eden MHP'li başkan Cafer Arıkan, kendilerini bu dönemde yalnız bırakmayan AK Parti'li vekillere teşekkür etti.

Yeni yasa ile daha önce Fethiye´ye bağlı olan Seki, Kadıköy, Eşen, Kumluova ve Karadere beldeleri mahalle olarak Seydikemer ilçesine bağlandı. Ayrıca 52 köy de yine mahalleye dönüştürülerek Seydikemer'e bağlandı.

Seydikemer´e bağlanan köyler şöyle: Arsaköy, Bağlıağaç, Atlıdere, Bayırköy, Çamurköy, Çatak, Çayan, Çobanlar, Çökek, Dereköy, Döğer, Girmeler, Güneşli, Hacıosmanlar, Kayacık, Kayadibi, Kıncılar, Korubükü, Ortaköy, Ören, Paşalı, Sahil Ceylan, Sarıyer, Seydiler, Söğütlüdere, Uğurlu, Yakaköy, Zorlar, Alaçat, Arifler, Boğaziçi, Çaltıözü, Çaykenarı, Çukurincir, Demirler, Dodurga, Gölbent, İzzetin, Kabaağaç, Karaköy, Minare, Yakabağ, Bekçiler, Boğalar, Ceylan, Çaltılar, Çobanisa, Doğanlar, Kayabaşı, Kınık, Temel, Yayla Patlangıç.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.