Seydişehir şehidini bekliyor; Uzm Çavuş Ahmet Erol şehit düştü

Seydişehirli Uzm.Çavuş Ahmet Erol, Tunceli'de çıkan çatışmada şehit düştü. Erol'un naaşı yarın ilçeye getirilecek.

18 Haziran 2017 Pazar 22:10
Seydişehir şehidini bekliyor; Uzm Çavuş Ahmet Erol şehit düştü






Seydişehir şehidini bekliyor; Uzm Çavuş Ahmet Erol şehit düştü


Tunceli'de çıkan çatışmada şehit düşen Uzm.Çavuş Ahmet Erol'un baba ocağına ateş düştü. Konya Seydişehir nüfusuna kayıtlı Uzm.Çavuş Ahmet Erol'un açılan ilk ateş sırasında hayatını kaybettiği öğrenildi. Bu arada bölgede helikopter destekli operasyonun sürdüğü açıklandı.

KALABALIK BİR GRUP TERÖRİSTLE ÇATIŞMA ÇIKTI

Edinilen bilgiye göre Tunceli'nin Nazımiye İlçesi kırsalında operasyon yürüten İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı birliklere, silahlı PKK'lı terörist grup tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Ardından güvenlik güçlyerinin de karşılık verimesiyle çatışma yaşanırken, PKK'lıların bulunduğu bölge helikopterlerle yoğun bombardımana tutuldu.

Nazımiye İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat birliği, Geriş Köyü yakınlarında harekat halindeyken, silahlı kalabalık PKK'lı terörist grubunun roketatar ve uzun namlulu ilahlı saldırısına uğradı. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateşle birlikte 1 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Şehit ve yaralı 2 asker, helikopterle çatışma bölgesinden alınarak Tunceli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Şehit asker Uzm.Çavuş Ahmet Erol'un naaşı, hastane morguna kaldırılırken, yaralı 2 asker ise tedavi altına alındı. 

Çatışmanın ardından bölgeye 2 taarruz helikopteri sevkedilerek, teröristlerin bulunduğu bölge yoğun bombardımana tutuldu. Bölgede çembere alınan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlayan operasyon devam ediyor. 

ŞEHİT ANNESİ: KOLUMUZ KANADIMIZ KIRILDI 

Bu arada Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, şehit annesi Ayşe Erol'u ziyaret edip, taziyede bulundu. Şehit annesi Ayşe Erol, ''Yavrum ben dayanamıyorum kuzum. Vah yavrum vah. Kuzularım vah. Nasıl kıydılar kuzum. Evimiz ocağımız kapandı kaldı. Kimsem yok. Önce Allah'a sonra ona güvenirdik. Kolumuz, kanadımız kırıldı kuzum. Dayanılmaz buna'' diye ağıtlar yaktı. Gözü yaşlı şehit annesi Ayşe Erol, oğlunun vasiyeti olduğunu belirterek, ''Şehit olursam, beni köye babaannemin, dedemin yanına defnedin diye vasiyet etti" dedi.
 
Son Güncelleme: 19.06.2017 04:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.