Şifa Üniversitesi ilk yılında kontenjanının tamamını doldurdu

22 Ağustos 2011 Pazartesi 14:55
Şifa Üniversitesi ilk yılında kontenjanının tamamını doldurdu






Şifa Üniversitesi, öğrenci yerleştirme kontenjanının tamamını doldurarak birinci yılında listenin en başına yerleşti. Tıp ve Diş Hekimliği fakülteleri, Sağlık Bilimleri kapsamında da Hemşirelik, Fizyoterapistlik ve Diyetisyenlik bölümlerinin tamamı doldu.Sorumluluğumuz 10 kat arttı. diyen Şifa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ateş, beş bölümde rekor kırdıklarını, birçok bölümde Ege ve Akdeniz bölgelerinde birinci olduklarını, Türkiye genelinde de Hacettepe Üniveristesi'nin 0,5 puan gerisinde kaldıklarını söyledi. Üniversite tercihlerinde ilk üç sırada yer almanın gururunu yaşadıklarını belirten Doç. Dr. Ateş, Vakıf üniversiteleri arasında üniversitemiz Türkiye birincisi oldu. Vakıf üniversitelerine tercih alanında da birinciyiz. Ege ve Akdeniz bölgelerinde devlet üniversiteleri dahil olmak üzere yine birinciyiz. Sadece bir branşta Hacettepe var; neticede o da 50 yıllık bir üniversite ve aramızdaki puan farkı 0,5. şeklinde konuştu.Rektör Prof. Dr. Yusuf Erdoğan ise Şifa Üniversitesi'nin ilk yılında yüzde 100 kontenjanını doldurmasının çok anlamlı olduğunu belirtti. Sadece Hacettepe ile kendilerinin kontenjanı yüzde 100 doldurduğuna dikkat çeken Rektör Erdoğan, Tıp 50, Diş Hekimliği 20, Hemşirelik 60, Fizyoterapistlik 60 ve Diyetisyenlik 60 olmak üzere dört yıllık üniversiteyiz; sadece tıp 6 ve diş 5 yıllık. 250 talebe kontenjanının hepsi de dolmuş oldu. İnşallah gelecek senelerde kontenjanı arttırarak daha çok öğrenci alır hale geleceğiz. dedi.
TIP İSTEYENLER ARASINDAKİ EN YÜKSEK PUANLI ÖĞRENCİ DE ŞİFA'YI TERCİH ETTİ
Tıbbı isteyen en yüksek yerleştirme puanlı öğrencinin de Şifa Üniversitesi'ni tercih ettiğini vurgulayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz da, Diğer köklü üniversiteler yerine Şifa'nın talebesi olmayı tercih ettiler. Bunda da bir öğretim üyesinin, en fazla dört öğrenciyle ilgilenecek olması etkin oldu. Ayrıca yerleşen öğrenciler, ilk üç tercihleri arasında üniversitemize geldi. Bu da bilerek ve isteyerek gelme anlamına geliyor. diye konuştu.Öğrenci dağılımına göre ise Türkiye genelinden öğrenci oranının yüzde 70, İzmir'den gelenlerin yüzde 30 olduğunu belirten Dekan Sarsılmaz, Ege ve Akdeniz bölgelerinde bütün branşlarda Şifa Üniversitesi, ilk yılında tercih ve yüksek puanda birinci sıraya yerleşti. Hemşirelikte Türkiye birincisi, fizyoterapistlik ve diyetisyenlikte Hacettepe'den 0,5 puan farkla ikinci. Bütün branşlarda ilk üçte. dedi. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.