Siirt'ten kahreden haber

Siirt'te yaşanan maden faciasında bir işçinin daha cansız bedeni toprak altından çıkarıldı...

19 Kasım 2016 Cumartesi 10:44
Siirt'ten kahreden haber






Siirt'te yaşanan maden faciasında bir işçinin daha cansız bedeni toprak altından çıkarıldı...

Siirt’in Şirvan ilçesindeki bakır madeninde meydana gelen heyelan faciasıyla ilgili soruşturma kapsamında, 2’si iş güvenliği uzmanı, 6 kişi gözaltına alındı; 1 kişinin de arandığı bildirildi.

Siirt Şirvan’ da bakır madenindeki heyelan faciasında toprak altında kalan işçilerden birinin daha cesedi çıkarıldı. Çıkartılan son cansız bedenle birlikte maden faciasında hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi. 11 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Siirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki bakır madeni sahasında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 16 kişi için başlatılan kurtarma çalışmalarında bu sabah ekskavatör operatörü Şefik Tuncer'in de cesedine ulaşıldı. Böylece çıkarılan ceset sayısı 5'e ulaşırken, 11 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında maden sahası müdürünün de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı, 1 kişi de aranıyor.
Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde perşembe akşamı meydana gelen heyelan nedeniyle 4 işçinin cesedinin çıkarıldığı sahada bu sabah 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgede 4 işçinin olduğu bir alanda yoğunlaşan çalışmalar sırasında ekskavatör operatörü Batmanlı Şefik Tuncer'in cesedi toprak altından çıkarıldı. Dün de ekskavatör operatörleri Savaş Kızılkan ve Murat Ant ile kamyon şoförleri Reşit Can ve Badrettin Çaylı'nın cesadi çıkarılmıştı.

Çalışma devam ederken, bölgede seyyar baz istasyonları kuruldu. Takviye olarak çok sayıda iş makinesi getirildi. Kızılay ve AFAD ekiplerinin de beklediği maden sahasında toprak altında bulunan işçilerin ailelerinin de bekleyişi sürüyor.
Jandarmanın yoğun güvenlik önlemi aldığı sahada arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

SAHA MÜDÜRÜ DAHİL 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Madendeki facia ile ilgili Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma kapsamında aralarında bakır madeni işletmesi ve taşeron firmadan 6 kişi gözaltına alınırken, 1 kişinin arandığı belirtildi.
Soruşturma kapsamında bakır madeni işletmesinden açık saha iş sorumlus olan müdür Mehmet Oğuz, açık saha baş mühendisi Selman Kazak, açık saha iş güvenlik uzmanları Servet Keklik ve Mehmet Kezer gözaltına alındı.
Taşeron firmanın sahibi Nurettin Ant ile iş güvenlik uzmanı Mehmet Ş. Çiçek de gözaltına alınırken, taşeron firmanın saha sorumlusu Adnan Ant'ın arandığı belirtildi.

 

Son Güncelleme: 19.11.2016 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.