Siirtli iş adamları Uzakdoğu'da iş imkanlarını araştırdı

11 Aralık 2012 Salı 14:15
Siirtli iş adamları Uzakdoğu'da iş imkanlarını araştırdı






SİİRT (CİHAN)- Siirt İş Adamları Derneği (SİAD) üyesi iş adamları Uzakdoğu'da iş imkanlarını araştırdı. Malezya, Endonezya ve Singapur´da incelemelerde bulunan 15 kişilik heyet bu ülkelerle yapılabilecek ticari imkanlar hakkında bilgi aldı.

Derneğin yönetim kurulu üyelerinden M. Nedim Toprak, gezinin çok verimli geçtiğini ve bu ülkelerle Siirt, arasında çok zengin bir iş potansiyelinin kurulabileceğini tespit ettiklerini belirtti. Bundan sonra bu potansiyeli harekete geçirmek için uğraş vereceklerini belirten Toprak Bu ülkelerde çok ciddi bir iş potansiyeli var. Bizim gezimiz süresince yaptığımız tespitte ülkemiz ile bu ülkeler arasında ve doğal olarak ilimizle bu ülkeler arasındaki ticaret hacminin çok daha iyi hale getirilebileceği ve işbirliğinin arttırılabileceği yönünde oldu. Biz, yetkililerden bu potansiyelin bilimsel olarak fizibilitesinin yapılmasını isterken aynı zamanda harekete geçerek, orada bizleri çok sıcak karşılayan iş adamları ile işbirliği içerisinde ticari ilişkileri başlatmayı hedefliyoruz. Özelikle petrol kimyasal ürünler ve tarımsal ürünler ile ham madde konusunda iş birliği yapılabileceğini belirledik. Genelde Çin hakim olduğu bu ülkelerde bizimde ağırlığımızı koymamız gerektiğini de düşünüyoruz. O ülkelerin halklarının önemli bir bölümüyle ortak bir inanca sahip olmamız ta Osmanlı İmparatorluğu döneminde başlayan ilişkilerimizi göz önünde bulundurduğumuzda bunun gerçekçi ve gerekli bir yaklaşım olduğu ortaya çıkıyor dedi.

Toprak bu ülkelerdeki iş adamlarını da ülkemize ve Siirt´te davet ettiklerini belirterek, bu tür ilişkileri önümüzdeki süreçte de sıcak tutacaklarını sözlerine ekledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.