Silivri'de doğalgaz boru hattında patlama | Yangın çıktı

Silivri Akören Köyü yakınlarında BOTAŞ'a ait doğalgaz boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın nedeni henüz bilinmiyor. Alevler kilometrelerce uzaktan görülüyor.

06 Ekim 2018 Cumartesi 21:12
Silivri'de doğalgaz boru hattında patlama | Yangın çıktı







Silivri'de doğalgaz boru hattında patlama; Yangın çıktı


Silivri’de doğalgaz boru hattında henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Akören Köyü Muhtarı Hüseyin Ergün, "Yangın BOTAŞ doğalgaz boru hattının olduğu bölgede çıktı. Köye 3-4 kilometre uzakta. Yangın köyü tehdit etmiyor" dedi. İBB'den konuya ilişkin yapılan açıklamada 12 itfaiye ve 45 personel bölgede güvenli alanda bekletiliyor. Müdahale için gazın kesilmesi bekleniyor" denildi Silivri Belediye Başkanı Işıklar, "Gaz kesildi, yangın kontrol altında görünüyor" dedi. İBB de,gazın kesilmesiyle yangının kontrol altında olduğunu belirtti..

 Silivri'de doğalgaz hattında meydana gelen patlama sonucu yangın çıktı.

Gazitepe Mahallesi'ndeki doğalgaz hattındaki patlama sonrası çevrede yoğun duman oluştu.Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

"KÖYÜ TEHDİT ETMİYOR"

Silivri Akören Köyü Muhtarı Hüseyin Ergün, "Yangın köyün 3- 4 kilometre dışında çıktı. Yangın 10-15 metrelik alanda etkili, köy için bir tehdit yok. Güçlü bir patlama duyduk. Sebebini bilmiyoruz. İGDAŞ yetkilileri ve çok sayıda itfaiye olay yerinde çalışıyor. BOTAŞ doğalgaz boru hattının geçtiği yerde yangın çıktı" dedi.

İBB'DEN AÇIKLAMA

İBB'den patlamaya ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "12 itfaiye aracı ve 45 personel yangına müdahale için güvenli alanda bekletiliyor. Yangına müdahale etmek için doğalgazın kesilmesi bekleniyor." denildi.

İBB'den yapılan bir başka açıklamada, gazın kesildiği ve yangının kontrol altında olduğu belirtildi. Ayrıca İstanbul'un doğalgazını etkileyen bir durum olmadığı da duyuruldu.

Silivri Belediye Başkanı Işıklar da, gazın kesildiğini, yangının kontrol altında olduğunu açıkladı.

İGDAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Silivri Kadıköy Mahallesi ile Akören Mahallesi arasındaki açık arazide doğalgaz boru hattında yaşanan patlamayla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, patlama yaşanan hattın İGDAŞ doğalgaz şebekesinin dışında kaldığı belirtildi. 

Silivri Kadıköy Mahallesi ile Akören Mahallesi arasındaki açık arazide henüz bilinmeyen bir nedenle yaşanan patlamanın ardından İGDAŞ’tan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bugün akşam saatlerinde Silivri Kadıköy Akören yolu üzerindeki patlama, doğalgaz ana iletim hattında meydana gelmiştir. Yetkililer tarafından olayın kontrol altına alındığı ifade edilmiştir. Söz konusu hat İGDAŞ doğalgaz şebekesinin dışında kalmaktadır. İstanbul doğalgaz şebekesini ve gaz arzını olumsuz yönde etkileyecek bir durum söz konusu değildir. Kamuoyuna duyurulur” denildi.

Son Güncelleme: 19.08.2020 19:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.