Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar'a ibretlik ceza

Beşiktaş'ta 3 hafta önce alkollü araç kullanırken bir polis memurunu hayatına mal olan kazanın mimarı Rüzgar Çetin için savcı ceza artırımı talebinde bulundu.

17 Şubat 2016 Çarşamba 10:42
Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar'a ibretlik ceza






Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar'a ibretlik ceza

Beşiktaş'ta 3 hafta önce alkollü araç kullanırken bir polis memurunu hayatına mal olan kazanın mimarı Rüzgar Çetin için savcı ceza artırımı talebinde bulundu. Savcı, alkollü araç kullanıp bir polisi şehit eden, bir polisi yaralayan Rüzgar Çetin'in cezasında yarı oranda artırım talep etti.

İstanbul Beşiktaş'ta 29 Ocak gecesi alkollü halde aracıyla hız yapıp karşı şeritteki polis otomobiline çarpan, bir polis memurunun şehit olmasına diğerinin ise yaralanmasına sebep olan Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin hakkında 22.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Savcı İsa Dalgıç tarafından hazırlanan 3 sayfalık iddianamede, Rüzgar Çetin'in 34 RUZ 27 plakalı aracı ile Beşiktaş istikametine doğru giderken, Ziya Kalkavan Anadolu Lisesi önünde zikzaklar yaparak ilerlediği, karşı şeride geçip bu şeritteki araçlara ait yola tecavüz ettiği anlatıldı. Çetin'in karşı şeritteki polis aracına çarptığı, polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün şehit olduğu, Emre Tetik'in ağır yaralandığı belirtildi.

RAPORLARA GÖRE TAM KUSURLU
 
Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi'nin raporuna göre Rüzgar Çetin'in 0.902 promil alkollü olduğu kaydedilen iddianamede, Kaza Tespit Tutanağı'nda da Çetin'in birinci dereceden kusurlu olduğu, polis aracının sürücüsünün ise herhangi bir kusurunun bulunmadığı anlatıldı. Bilirkişi raporunda ise Çetin'in alkollü vaziyette seyri sırasında yola yeterli derecede dikkatini vermediği ve hatalı olduğuna dikkat çekildi. 'Şeride tecavüz' ettiğinden asli kusurlu olduğu kaydedildi. Çetin hakkında "bilinçli taksir" suçu kapsamında 15 yıla kadar hapis talep eden savcı, cezada yarı oranında artırım da talep edip 22.5 yılla yargılanmasını istedi. Sanığın ehliyetinin geri alınmasını talep eden savcı, verilecek cezanın paraya da çevrilmemesini istedi. İlerleyen günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkması beklenen Rüzgar Çetin, "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına yol açmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı. Kaynak: Sabah
Son Güncelleme: 17.02.2016 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.