Sındırgı'da üç okula daha Beyaz Bayrak verildi

18 Ekim 2012 Perşembe 14:00
Sındırgı'da üç okula daha Beyaz Bayrak verildi






BALIKESİR (CİHAN)- Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde geçen yıl Beyaz Bayrak almak için müracaat eden okullar amacına ulaştı. 100 puan üzerinde yapılan değerlendirmede 90'ın üzerinde alan okullara Beyaz Bayrak, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Aldemir ve Şube Müdürü Himmet Derim tarafından teslim edildi.

Okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacı doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, şartları yerine getiren Cumhuriyet Ortaokulu, Atatürk İlköğretim Okulu ve 3 Eylül Anaokulu, Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. İlk olarak Cumhuriyet Ortaokul Müdürü İbrahim Işık'a Beyaz Bayrak ve sertifikası teslim edildikten sonra Atatürk İlköğretim Okulu'na geçildi. Buradaki törende konuşan Okul Müdürü İsmail Durmaz, Temiz Çevre, Temiz Okul projesi kapsamında her yıl verilen Beyaz Bayrak, bu yıl bizim okula da verildi. Tören düzenleyip bu bayrağın alınmasında en büyük emeği geçen sizleri de onurlandırmak istedik. Okulunuza sahip çıktığınız sürece bu bayrak her zaman dalgalanmaya devam edecektir. dedi. Beyaz Bayrak'ın iki yıllık verildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Aldemir ise, Okulunuzu, çevresini, lavabolarını temiz tutarak devamlılığını sağlayabilirsiniz. Eğer okulunuza gerekli özeni göstermezseniz, Beyaz Bayrak iki yıl dolmadan da geri alınır. şeklinde konuştu.

Sındırgı'da, üç okulun daha Beyaz Bayrak almasıyla toplam sayı dört oldu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.