Sınırda Kobani gerginliği, 2000 kişi Suriye'ye geçmek istedi

Suriye sınırını delmek isteyen bin kişilik gruba güvenlik güçleri müdahale ediyor. HDP ve BDP yöneticilerinin başını çektiği grubun Mürşitpınar sınır kapısı yakınlarında bekleyişi sürüyor

27 Ocak 2015 Salı 16:05
Sınırda Kobani gerginliği, 2000 kişi Suriye'ye geçmek istedi






Sınırda Kobani gerginliği, 2000 kişi Suriye'ye geçmek istedi

Sınırda Kobani gerginliği, son dakika Kobani, Kobani son durum

Terör örgütleri arasında çatışmanın sona erdiği Kobani'de YPG ve Suriye muhalefetinin kazandığı zafer terör örgütü yandaşlarını şımarttı. Suriye sınırını delmek isteyen bin kişilik gruba güvenlik güçleri müdahale ediyor. Şanlıurfa Suruç'taki sınır hattında toplanan yaklaşık 2 bin kişi sınırdaki telleri aşarak Kobani'ye geçmek istedi. Güvenli güçleri kalabalığa biber gazıyla müdahale etti.
IŞİD'in 134 gün sonra Kobani'den püskürtülmesi özellikle sınır hattında büyük sevinç yarattı. Şanlıurfa Suruç'taki sınır hattında da kutlama vardı. Kutlama sırasında yaklaşık 2 bin kişi telleri aşıp Kobani'ye geçmeye çalışınca, güvenlik güçleri müdahale etti.

SINIRDA BAYRAM HAVASI YAŞANIYOR
 
Öte yandan Kobani'nin IŞİD'den temizlendiğinin duyurulması savaştan kaçarak Suruç'a gelenler ile sınır hattında yaşayan vatandaşlara bayram havası yaşattı. Suriyeliler, doğduğu toprakların özgürleşmesinin mutluluğunu yaşarken, biran önce evlerine dönmek istediklerini söyledi.
 
HDP HEYETİ KOBANİ'YE GİTTİ
 
Bu arada aralarında 10 milletvekilinin de bulunduğu HDP ve DBP yöneticilerinden oluşan kalabalık heyet, Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan bugün geçiş yaparak Kobani'ye gitti. HDP heyetini Kobani Kanton Başkanı Enver Müslim ve PYD Eş Başkanı Asya Abdullah karşıladı. Heyetin yapacağı inceleme sonrası açıklama yapacağı bildirildi.
 
Bu arada HDP heyeti öğleden sonra sınır hattında toplanması beklenen kalabalık ile Kobani'nin IŞİD'den temizlenmesini kutlayacağı da öğrenildi.
 
ÇATIŞMALAR KÖYLERDE SÜRÜYOR
 
Kobani ilçe merkezinde kontrolü tamamen elinde bulunduran YPG güçlerinin, çevre köylere giden IŞİD militanlarına karşı burada da saldırdığı belirtildi. Kobani çevresindeki köylerden aralıklarla silah sesleri duyulurken, YPG kaynakları ilçe merkezi gibi köyleri de IŞİD militanlarından arındırmayı amaçladıklarını söyledi.
 
Bu arada keşif uçuşu yaptığı gözlenen koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarının, iç kesimlerdeki köylerde tespit edilen bazı IŞİD hedeflerini de bombaladığı belirtildi.
 
UÇAKLAR BOMBALADI
 
ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları saat 13.00 sıralarında Kobani'ye yakın noktadaki Minaz Köyü'nde IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeye hava operasyonu düzenledi. Kobani'yi terk ettikten sonra bu ilçenin birkaç kilometre güneydoğusundaki Minaz Köyü'ne yönelik savaş uçaklarınca düzenlenen bombardımanın ardından yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.
Son Güncelleme: 27.01.2015 16:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.