Soma'da facianın eşiğinden dönüldü, 50 işçi kurtarıldı

Manisa Soma'da facianın eşiğinden dönüldü, 50 işçi ölümden dönde, Demir Export Madencilik Şirketi'nin ocağında kompresör arızası meydana geldi. Yeterli oksijen verilemeyince ocak tahliye edildi ve 5 işçi hastaneye kaldırıldı.

26 Nisan 2016 Salı 13:08
Soma'da facianın eşiğinden dönüldü, 50 işçi kurtarıldı






Soma'da facianın eşiğinden dönüldü, 50 işçi ölümden  döndü


Manisa Soma'da Demir Export Madencilik Şirketi'nin ocağında kompresör arızası meydana geldi. Yeterli oksijen verilemeyince ocak tahliye edildi ve 5 işçi hastaneye kaldırıldı.

Sabah saatlerinde mekanize üretim yapılan Demir Export'a ait maden ocağında kompresör arızası ortaya çıkınca işçiler acil tahliye edildi. Oksijen eksikliğine bağlı olarak 5 işçi Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, 3'ü ayakta tedavi gördü, 2'sine oksijen verilerek tedavi uygulandı.

Eynez bölgesinde geçen yıl üretime başlayan Demir Export şirketine ait ocaktan yaklaşık 50 işçinin çıkarıldığı, ilk belirlemelere göre içeride kimsenin bulunmadığı belirtildi.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Manisa'nın Soma İlçesi Enyez Mevkii'ndeki özel bir kömür madeninde, bugün saat 08.30'da meydana gelen komprosör arızası nedeniyle oksijen eksikliğine bağlı olarak rahatsızlanan ve hastaneye getirilen işçilerin sayısı 6'ya ulaştı. İşçiler Mustafa Yeniceköylü (25), Volkan Okdemir (37), Musa Erkut (33), Yakup Taş (25), Cihan Yılmaz (28) ve Tayfun Karadağ'a (22) oksijen tedavisi uygulandığı bilirtildi.
Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlker Çokboz, hastanelerine 6 işçinin getirildiğini, hiçbirinin hayati tehlikesi olmadığını, ayakta tedavilerinin yapıldığını, kontrolerinden sonra taburcu edileceklerini söyledi.
Bu arada arızanın ardından yaklaşık 100 işçinin dışarı çıkarıldığı, daha sonra yapılan kontrollerde de yeraltında hiçkimsenin bulunmadığı anlaşıldı. Madende üretim dururken, arızanın da giderilmesi için harekete geçildiği bildirildi.

SOMA'DA MADENDE KOMPRESÖR ARIZASI  KAYMAKAM, OLAY YERİNE GİTTİ

Manisa'nın Soma İlçesi Enyez Mevkii'nde kompresör arızası nedeniyle yaşanan olayla ilgili Kaymakam Ahmet Altıntaş, açıklama yaptı. İşçilerin hayati tehlikesi olmadığı yönünde bilgi aldıklarını dile getiren Altıntaş, "Bizzat yerinde inceleyip ona göre hareket edeceğiz. 6 işçi olduğu söylendi. Kısmi gaz zehirlenmesi gibi ama hayati tehlikeleri yok" diye konuştu.

VALİ: VARSA BİR SORUMLULUK GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise konuşla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Bir şirkete ait ocakta bir pervaneyi çalıştıran motorda kısa süreli arıza oluyor. Yedek pervanesi de varmış. Ama o da bilgisayardaki bir başka arızadan dolayı devreye giremiyor. Bana ifade edilene göre bu sebepten 10 dakika boyunca içeriye hava basılamıyor. Bu nedenle de 6 işçimiz havasızlıkla birlikte karbonmonoksit gazından etkileniyor. Hemen o bölüm boşaltılıyor ve 6 işçimiz tedavi altına alınıyor. Ardından sistem devreye alınıyor. Çok şükür bir olumsuz sonuç yaşamadık. Ama doğrusu bunun da olmaması gerekiyordu. Oradaki sistemlerin tamamının yedekli olması gerekiyor. Nitekim de aldığımız bilgilere göre sistemler yedekli. Ancak yedeğinin devreye girmemesi bizim için bir soru işareti. Şu anda arkadaşlarımız ocaktalar ve gerekli incelemeyi yapıyorlar. Varsa bir sorumluluk gereğini yapacağız. Ama şükür kimsenin burnu kanamadan arızanın atlatılmış olmasından mutluyuz. Böyle olayların tekrarlanmaması için gereken neyse yapacağız."
Son Güncelleme: 26.04.2016 13:52
Anahtar Kelimeler:
Somada Son Durum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.