Son Dakika Afrin; 394 terörist etkisiz hale getirildi

Afrin ve çevresinde 8 ayrı noktada devam eden operasyonlar bir haftayı doldurdu. 8. gün geride kalırken örgütün ağır kayıplar vererek terk ettiği mevziler TSK ve ÖSO güçlerinin eline geçti.

27 Ocak 2018 Cumartesi 18:48
Son Dakika Afrin; 394 terörist etkisiz hale getirildi






Son Dakika Afrin; 394 terörist etkisiz hale getirildi

Terör örgütlerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı 8. günü geride bırakırken, çıkan çatışmalarda 394 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütünün bir eğitim kampı ile Ali Bekki köyü ve çevresindeki betondan yapılmış mevzileri ÖSO güçlerinin eline geçti.


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı, 8'inci gününe bitirirken, gün içinde etsiz hale getirilen terörist sayısı 394 olarak açıklandı.  Harekatın başladığı günden akşam saatlerine kadar 340 hedefin imha edildiği, 394 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.
TSK, harekâtta bugüne kadar 3 Türk askeri ile 13 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerinin şehit olduğunu açıkladı.

Açıklamada, 30 Mehmetçiğin ve 24 ÖSO mensubunun yaralandığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı kaydedildi.

AFRİN İÇLERİNDE İLERİ HAREKAT SÜRÜYOR

Zeytin Dalı Harekâtı 8'inci gününe girerken, Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı ile Hatay'ın Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerinden de Suriye topraklarına geçen TSK ve ÖSO güçleri, Afrin'deki PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Gece boyunca sınır bölgesinde top atışları duyulurken, bölgedeki birliklere sevkiyat ve lojistik destek de devam etti. Hatay'ın Hassa ilçesi bölgesinde de sabah saatlerinde 2 'Sikorsky' ve 1 Atak helikopteri, tam teçhizatlı olarak Suriye tarafına geçiş yaptı. Afrin'den atılan roketlerin düştüğü Reyhanlı ilçesinde ise esnaf işyerlerine Türk bayrakları astı.

FIRAT KALKANI HAREKÂTI

Genelkurmay Başkanlığı, aynı açıklama kapsamında yine Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekâtı hakkında da şu gelişmeleri bildirdi:

"Hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak, sivilleri korumak/yaşanan terör olaylarından zarar görmesini engellemek maksadıyla icra edilmekte olan Fırat Kalkanı Harekâtı'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu'nun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azez-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskûn mahal ve 2.015 kilometrekarelik alan kontrol altına alınmıştır. Bab bölgesinde patlayıcı ve mayın arama/temizleme çalışmaları sürdürülürken; PKK/KCK/PYD/YPG ve DEAŞ terörist unsurlarının Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru gerçekleşen saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam edilmektedir. Bu kapsamda özellikle Azez-Mare ve zaman zaman da Münbiç bölgesinden yapılan taciz ve saldırılara meşru müdafaa kapsamında karşılık verilmektedir. Bölgede yürütülen normalleşme (altyapı, üstyapı, yerel yönetimlerin desteklenmesi vb.) çalışmalarına katkı sağlanmaktadır.

İdlib bölgesinde, Astana görüşmeleri kapsamında ateşkesin etkinliğinin artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü için uygun şartların sağlanması ve ihtilafın barışçıl yollarla çözülmesi için uygun koşulların oluşturulmasına destek sağlamak maksadıyla Türk Silahlı Kuvvetleri birlikleri Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü olarak görev yapmaktadır. Bu kapsamda; 13 Ekim 2017 tarihinde 1 Numaralı Gözlem Noktası, 23 Ekim 2017 tarihinde 2 Numaralı Gözlem Noktası, 19 Kasım 2017 tarihinde ise 3 Numaralı Gözlem Noktası tesis edilmiştir. Diğer gözlem noktalarının açılarak faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları bölgedeki görevlerini, Astana görüşmelerinde garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürmektedir."

BİR TERÖRİST YAKALANDI

Hatay'ın Kırıkhan ilçesi Kaletepe Mahallesi'nin karşısındaki sınır bölgesinde, terör örgütü PKK/PYD üyesi 1 kişi, askerlerce yakalandı. Yakalanan terörist, mahkemeye çıkartılmak üzere ilçeye getirildi. Öte yandan, 'Tut Ellerinden Uluslararası İnsani Yardım Derneği' Reyhanlı ilçesinde Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'nin izniyle Reyhanlı TOKİ konutlarındaki bloklardan birine büyük boyutlu Türk bayrağı astı.

ROKET ATILAN TERÖRİST MEVZİLERİ ATEŞ ALTINA ALINDI

Suriye'nin Darmık Dağı çevresinden Kilis'e roket atılan terör örgütü PKK/YPG mevzileri, sınırda konuşlu topçu birlikleri tarafından ateş altına alındı. Topçu bataryalarının hedef aldığı teröristlerin gizlendiği mevzilere yoğun şekilde ateş açılırken, bombalanan bölgeden yükselen dumanlar Kilis'ten de görüldü.

GAZETECİLERE AZEZ KIRSALINDA

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki medya kuruluşları için terör örgütlerinden arındırılan Kilis'in karşısında bulunan Azez kırsalındaki Maarin köyüne yönelik gezi düzenledi.
Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Azez'e geçen gazeteciler, burada görüntü aldıktan sonra ardından teröristlerden temizlenen ilçe merkezine götürüldü. Yol boyuncu teröristlerden temizlenen ilçede Özgür Suriye Ordusu mensupları tarafından oluşturulan kontrol noktalarında güvenlik önlemi alındığı görüldü. Burada günlük yaşamlarına devam eden Suriyeliler, ellerinde Türk bayraklarıyla güvenlik güçlerine destek verip, Recep Tayyip Erdoğan'a sloganlarla sevgi gösterisinde bulundu.


ASKERLERE BAKLAVA İKRAM ETTİLER

Hatay'ın Reyhanlı İlçesine gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, Sahra Hastanesi'ndeki askerlere baklava ikram etti.
Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ile buluşan heyet, kentteki son durum ile ilgili bilgi aldı. Kaymakamlıkta gerçekleşen ziyarette bölgeye yapılan roket saldırıları hakkında konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ''Türkiye, bölgeyi terör örgütlerinden temizlemek ve huzuru sağlamak amacıyla, Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde büyük bir operasyon yürütüyor. Cilvegözü Sınır Kapımızı ve sahra hastanemizi ziyaret edeceğiz. Son dönemde Suriye’ye komşu olan şehirlerimiz büyük bir sorumluluk üstlendiler. Dünyanın Reyhanlı’dan, Hatay’dan alacağı büyük bir insanlık dersi var. Bu şehir Suriye’deki terörün bedelini de ödemiş bir şehir. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yürüttüğü operasyonla, bu terörün belini de kıracağız" dedi.

Konuşmasının ardından Cilvegözü Sınır Kapısı'na gelen Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, inceleme yaptı. Sahra Hastanesi'nde askerlerle buluşan Hisarcıklıoğlu, askerlere baklava ikram etti. Heyet, ziyaretlerin ardından kentten ayrıldı.


ROKETİN DÜŞTÜĞÜ EVİ ZİYARET ETTİLER

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kilis Valiliği ziyareti sonrasında Tekye Mahallesi'nde çatısına roket düşen evi, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte ziyaret etti. Yoldaki vatandaşları selamlayan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ile Orgeneral Akar, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, çatıya düşüp patlamayan roketli saldırıda 2 kişinin hafif yaralandığını söyledi. Orgeneral Hulusi Akar ise kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara "Az kaldı" dedi.

GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL AKAR KİLİS'TE

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte geceyi Şanlıurfa'da geçirdikten sonra saat 14.30 sıralarında Kilis'e geldi. Orgeneral Akar ve Güler, helikopterle 2'inci Tabur Komutanlığı'na inip, buradan valiliğe geçti. Vali Mehmet Tekinarslan tarafından karşılanan Orgeneral Akar ve Güler, bir süre basına kapalı görüştü.

YİNE ROKET ATILDI

Suriye'nin terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden ateşlenen 1 roket, Kilis'te Tekye Mahallesi'ndeki 7 katlı bir evin çatısına düştü. Roketin patlamaçken, olay yerine ihbarla çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edildi. Güvenlik görevlileri, roketin patlama ihtimaline karşı bölgedeki vatandaşları uzaklaştırıp bomba imha uzmanlarına haber verdi.

1 ASKER, TERÖR PROPAGANDASINDAN TUTUKLANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekâtı'na karşı, sosyal medyada terör örgütünün propagandasını yaptığı belirlenen bir piyade er, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde gözaltına alındı. Jandarma ekipleri tarafından birliğinden alınan ve ismi açıklanmayan er, sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

550 KİLOMETREDEN SINIRDAKİ ASKERE TOKAT ÇÖREĞİ

Tokat'ta yaşayan 7 genç, Zeytin Dalı Harekâtı'nda görev yapan askerlere, yöresel yiyecekler getirmek amacıyla dün gece yola çıktı. 550 kilometre yol kat ederek sabah saatlerinde Hatay'a ulaşan gençler daha sonra bölgede görev yapan askerlerin bulunduğu noktaya gitti. Burada askerlere yanlarında getirdikleri Tokat çöreği, Tokat Zile pekmezi ve meyve suyu ikramında bulunan gençler, Mehmetçiklere görevlerinde başarılar diledi, dua etti.

6 KURBAN KESTİLER

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Yolağzı Mahallesi'nde de vatandaşlar, Afrin'de PKK/PYD ve DEAŞ'lı teröristlere karşı mücadele eden Mehmetçikler için 6 küçükbaş hayvanı kurban olarak bağışladı. Yolağzı Mahallesi Muhtarı Ragıp Yelatan'ın çağrısı üzerine mahalle sakinleri tarafından bağışlanan kurbanlar, bugün edilen duaların ardından konvoyla Hassa'daki birliklere götürüldü.


ALİ BEKKİ KÖYÜ ELE GEÇİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hatay'ın Hassa ilçesi Suriye sınırında konuşlanan obüslerle, Afrin kırsalındaki terör hedeflerini vurdu. Yağış ve sisin kalkmasının ardından başlayan atışlarla teröristlerin mevzileri yerle bir edildi. Ayrıca atışın yapıldığı bölgelerde F-16 savaş uçakları da hedefleri vurdu. Karadan ilerleyen TSK ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri de Hatay'n Reyhanlı ilçesinin karşı bölgesine düşen Ali Bekki köyünü ele geçirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.