Son Dakika Afrin; 557 terörist öldürüldü

Afrin çevresinde çatışmalar yoğunlaşıyor. Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığından bu yana 557 terörist öldürüldü. Bu arada örgütün Esad rejiminden yardım istediği, Şam yönetiminin bunu reddettiği ortaya çıktı...

28 Ocak 2018 Pazar 20:25
Son Dakika Afrin; 557 terörist öldürüldü






Son Dakika Afrin; 557 terörist öldürüldü


Terör örgütlerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda akşam saatlerinde TSK'dan son durumla ilgili önemli açıklamalar. Akşam saatlerine kadar çıkan çatışmalarda 557 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon sırasında bugün çıkan çatışmalarda 73 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK: 557 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'nin Afrin kentinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekatının 9'uncu gününde teröristlere ait 20 hedefin 13 uçakla imha edildiğini, 73 teröristin etkisiz hale getirildiği açıkladı. Planlı şekilde sürdürülen harekatta 2 askerin de hafif şekilde yaralandığı belirtilen açıklamada harekat süresince etkisiz hale getirilen terörist sayısının 557'ye yükseldiği ifade edilerek, şöyle denildi:

"Hava Kuvvetleri tarafından gün içerisinde gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan toplam 20 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan 13 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Harekât kapsamında, 28 Ocak 2018 tarihinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetleri'nden hayati tehlikesi olmayacak şekilde iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce desteklenen bir Özgür Suriye Ordusu mensubu şehit olmuş, hayati tehlikesi olmayacak şekilde dört Özgür Suriye Ordusu mensubu yaralanmıştır. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gün içerisinde 73 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 557 olmuştur. Hava harekâtı, taarruz helikopterleri, silahlı insansız hava araçları ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen Zeytin Dalı Harekâtı, planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

TERÖRİSTLERİN MEVZİLERİ AKŞAM DA BOMBALANDI

Suriye'nin Afrin kentindeki Bafelyun tepesindeki terör örgütü mevzileri, Kilis'te konuşlu topçu birlikleri ve çok namlulu roketatarlar tarafından akşam da hedef alındı. Hedef alınan mevziler imha edilirken, atılan roketler Kilis'te geceyi aydınlattı. Türk Silahlı Kuvvetleri ayrıca, bugün ele geçirilen Burseye Dağı'ndaki terör örgütü mevzilerinin fotoğraflarını yayımladı. Fotoğraflarda teröristlerin beton bloklarla inşa ettiği gizli tünelleri ve mevzileri yer alıyor.


AFRİN'DE YARALANAN ADANALI ASKER AMELİYAT OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'de düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan Adanalı Uzman Çavuş Hasan Alçı, Hatay Devlet Hastanesi'nde ameliyat edildi. Adana'nın Tufanbeyli İlçesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Hasan Alçı, TSK'nın Suriye'nin kuzeybatısında gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralandı.

Hatay Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Alçı, ameliyat edildi. Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, ameliyat edilen Hasan Alçı'yı ziyaret etti.  Sosyal paylaşım sitesi üzerinden bir açıklama yapan Ergü, şunları söyledi:
"Afrin'de yaralanan kahraman askerimiz Hasan Alcı'yı Hatay Devlet Hastanesi başhekimiyle birlikte yoğun bakımda ziyaret ettim. Ameliyatı başarılı tamamlandı. Bizzat gördüm, doktorlardan bilgi aldım. Çok şükür durumu iyi, hayati tehlikesi yok. Yoğun bakımda. Aynı pusuda şehit olan 2 aziz şehidimize Allah'tan rahmet, yaralanan diğer 10 kahraman gazimize de acil şifalar diliyorum."

Öte yandan Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir araya gelen vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için konvoy düzenledi. Araçlarını Türk bayrakları ve zeytin dalları ile donatan binlerce vatandaş, kentin en işlek caddelerinden olan Atatürk Caddesi üzerinde seyretti. Yüzlerce araçla konvoya katılan vatandaşlar, Mehmetçiğe moral verdi. Kentin genelindeki ev ve iş yerlerine de Türk bayrakları asılırken, Reyhanlılar birlik ve beraberlik mesajları verdi. Çevredeki vatandaşların da alkışlarla destek verdiği konvoy, turun ardından olaysız şekilde dağıldı.

Son Güncelleme: 28.01.2018 17:30
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Afrin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.