Son Dakika Afrin Operasyonu; 303 terörist öldürüldü

Afrin ve çevresinde 8 ayrı noktada devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nın 6. gününde en az 303 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı...

25 Ocak 2018 Perşembe 16:42
Son Dakika Afrin Operasyonu; 303 terörist öldürüldü






Son Dakika Afrin Operasyonu; 303 terörist öldürüldü

Afrin ve çevresinde 8 ayrı noktada devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nın 6. gününde en az 303 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı... Terör örgütünün dağıtıldığı çok sayıda mevzi Mehmetçiğin denetimine geçti. Buseraya dağı ise tamamen kontrol altına alındı.

Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 303 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

ATAK HELİKOPTERLERİ VURDU

Zeytin Dalı Harekatı'nın 6'ncı gününde Akpınar ve Davutpaşa mahalleleri yakınındaki sınır hattını 2 Atak helikopteri ateş altına aldı.
Reyhanlı ilçesi Akpınar ve Davutpaşa mahalleleri üzerinde önce keşif uçuşu yapan 2 Atak helikopteri, sınır hattında aralıklarla 20 dakika boyunca ateş açıp bölgeden ayrıldı.


TOPÇU BİRLİĞİ, HATAY'A TÜRK BAYRAKLARI VE TEKBİRLERLE UĞURLANDI


Erzurum'da, 9'uncu Kolordu Komutanlığı'na bağlı 109'uncu Topçu Alayı'ndaki askerler, Türk bayrakları ve tekbirlerle Zeytin Dalı Harekâtı için Hatay'a uğurlandı.
Erzurum'daki 109'uncu Topçu Alayı bahçesinde askerler, silah arkadaşlarını, Suriye'nin Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekâtı için Hatay'a uğurladı. Kar yağışı altındaki coşkulu uğurlama töreninde, topçu birliği tekbirlerle ve Türk bayraklarıyla gönderildi. Askerler uğurlama törenini cep telefonları ile kaydetti. Topçu birliklerinin Hatay sınırında konuşlandırıldıktan sonra Afrin'e sevk edileceği öğrenildi.

KONYA ŞEKER'DEN 'ZEYTİN DALI HAREKATI'NA KAN BAĞIŞLI DESTEK

Konya Şeker Fabrikası, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'de yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak için kan bağışı kampanyası başlattı. Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı ve Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, “Konya Şeker ailesinin gerek organ bağışı, gerekse kan bağışı kampanyası vesilesiyle sergilediği hassasiyet ve her arkadaşımızın gönülden katılımı, bu ailenin ülkeye ve bu ülkenin insanına gösterdiği sevgisinin işaretidir” dedi.

Konya Şeker Fabrikası, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla Türk Kızılay’ı ile birlikte kan bağışı kampanyası başlattı. Konya Şeker Fabrikası iştirakleri olan; Panplast, Seydibey, Panagro, Çumra Şeker, Beta Ziraat ve Unlu Mamüller Bisküvi, Kek ve Gofret Üretim Tesisinde gerçekleştirilen kampanyaya katılımın oldukça fazla olduğu belirtilirken, kampanyanın Şubat ayının ilk haftasına kadar devam edeceği öğrenildi.

BİZ DERDE DERMAN OLMAK İÇİN VARIZ

Türk Kızılayı ile birlikte düzenlenen kan bağışı kampanyasını değerlendiren AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, “Konya Şeker ailesinin gerek organ bağışı, gerekse kan bağışı kampanyası vesilesiyle sergilediği hassasiyet ve her arkadaşımızın gönülden katılımı, bu ailenin ülkeye ve bu ülkenin insanına gösterdiği sevgisinin işaretidir. Konya Şeker olarak bizim bir duruşumuz, tavrımız var. Bu duruş, tavır sadece ekonomik alanla sınırlı değildir. Biz, sosyal hayatta da, sosyal sorumluluk projelerimizde de aynı duruş ve tavrı sürdürmeyi prensip edinmiş bir kurumuz. Biz ülkemizin, milletimizin, kahraman ordumuzun yanındayız ve hep de yanında durmaya devam edeceğiz. Biz derde derman olmak için varız'' dedi.

Her türlü soruna duyarlı olup, çözümüne katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Konuk, '' Biz, hiçbir alanda son dakikacı da olmadık. Bıçak kemiğe dayanana kadar beklemedik. Yani işler veya meseleler acil hale gelene kadar beklemedik. Mesela yaptığımız yatırımlar, genellikle mesele kapıyı gelip çalmadan önce meseleyi bertaraf eden, derde derman olan yatırımlardır.  Bu anlayışımız, sosyal sorumluluk projelerimize de damga vuran anlayıştır. Bu ailenin en büyük özelliği, sorunlara duyarlı olmak ve çözümüne katkıda bulunmaktır. Kan bağışı, ihtiyacı olan bir insana can olmaktır, çaresizliğin çaresi olmaktır, milletimizin derdine derman olmaktır. Bu bilincimizi hiç kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Daha öncekilerde olduğu gibi Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek amacıyla başlattığımız kan bağışı kampanyasına da tüm çalışanlarımız şevkle, heyecanla, gönülden bir katılım göstermektedir. Gösterdikleri hassasiyet, sergiledikleri duyarlılık dolayısıyla hepsini kutluyor, onların bu davranışının örnek olmasını, örnek alınmasını diliyorum” diye konuştu.

ADIYAMANLI GAZİLERDEN ASKERLİK BAŞVURUSU


Adıyaman'da, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adıyaman Şubesi üyesi 100 gazi, ellerinde Türk bayraklarıyla askerlik şubesine gelerek, TSK'nın Suriye'nin Afrin kentindeki PKK/YPG terör örgütüne yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek için gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Ahmet Okutan ve üyeleri, 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla askerlik şubesine gelerek, dilekçe verdi. Askerlik şubesine başvurduktan sonra yağmur altında açıklama yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Okutan, şunları söyledi:

"Mustafa Kemal Atatürk diyor ki 'Her doğan Türk askerdir'. 7'den 70'e kadar şimdi Adıyaman Mağlup Gazileri, en çok savaşın heyecanını bilenler; çünkü o heyecanı yaşayanlardır. Herkes, o heyecanı bilir de savaşa katılan heyecanları da başkadır. Şimdi bunların kalbinde, heyecan kaynıyor. Çünkü savaşı görmüş kişilerdir. Şu anda benim de kazanım kaynıyor. Evet, diyorum ki şanlı Mehmetçik, vatan için anandan yardan vazgeçen Mehmetçik, kahramanlık yolunda serden geçen Mehmetçik, ey Mehmetçiğim; şimdi sana kocaman bir selam söylüyorum. Vatan için anadan, yardan vazgeçen Mehmetçik, şimdi biz Afrin sınır ötesi savaşa katılmak için biz Adıyaman Maruf Gaziler dilekçemizi askerlik şubesine vereceğiz. Savaşa katılmak için biz şu anda Afin'deki Mehmetçik'e kocaman bir selam gönderiyoruz. 150 üyemiz var. Burada olanlar, verecek."

SURİYELİLER DE BAŞVURDU


Adıyaman'da, çadır kentte kalan bir grup Suriyeli sığınmacı da askerlik şubesine gelerek, 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için dilekçeyle başvuruda bulundu. Ellerinde Türk bayraklarıyla askerlik şubene gelen Suriyelilerden Mahmut El Hüseyin, "Biz, hepimiz hazırız. Bizi askere alacaklarsa biz, Türkiye'nin emrindeyiz. Şimdi hemen alsınlar" dedi.
Suriyeliler, askerlik şubesine dilekçe verdikten sonra bir süre Arapça slogan atıp, bölgeden ayrıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.