Son dakika, Alman okulları bugün yine kapalı

Terör saldırısı ihtimali nedeniyle Perşembe ve Cuma günleri kapalı kalan İstanbul'daki Konsolosluğa bağlı Alman okulu, 21 Mart Pazartesi günü de Nevruz nedeniyle kapalı kalacak.

21 Mart 2016 Pazartesi 04:01
Son  dakika, Alman okulları bugün yine kapalı






Son  dakika, Alman okulları bugün yine kapalı

İstanbul'da bulunan Alman diplomatik temsilciliklerine yönelik terör saldırısı ihtimali nedeniyle Perşembe ve Cuma günleri kapalı kalan İstanbul'daki Konsolosluğa bağlı Alman okulu, 21 Mart Pazartesi günü de Nevruz nedeniyle kapalı kalacak.

Alman basınına yansıyan haberlere göre, Cuma günü başlayacak Paskalya tatiline kadar çocuklarını kreş ya da okula gönderip göndermeme konusunda karar velilere bırakıldı. Alman lisesinin kapalı olup olmadığı konusunda bilgi yer almazken, lisenin idari açıdan başka bir kuruma bağlı olduğu hatırlatıldı.

Bu arada Ankara'da Alman Büyükelçiliğine bağlı Ernst Reuter okulu da internet sayfasında paylaştığı bilgide, okulun 21 Mart Pazartesi günüden 1 Nisan Cuma gününe kadar kapalı olduğunu duyurdu. Yazıda gerekçe bildirilmedi.

Alman Dışişleri Bakanlığı, terör tehdidi nedeniyle Ankara'daki Alman Büyükelçiliği ve okulu ile, İstanbul'daki Başkonsolosluk ve Alman okulunu 17 ve 18 Mart günlerinde kapama kararı almıştı.



Son Güncelleme: 21.03.2016 04:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.