Son dakika Münbiç | Mehmetçik Münbiç'e girdi

Ankara ile Washinton yönetimi arasında sağlanan uzlaşma çerçevesinde Türk askerinin Münbiç'in dış mahallelerine girdiği ortaya çıktı. 

18 Haziran 2018 Pazartesi 15:45
Son dakika Münbiç | Mehmetçik Münbiç'e girdi






Son dakika Münbiç | Mehmetçik Münbiç'e girdi


Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı zırhlı personel taşıyıcıları Türk bayrakları asılı halde Münbiç'in kenar mahallelerinde denetimi sağladığı ortaya çıktı...


Türkiye, PKK'lı teröristlerle Amerikan ve Fransız askerlerinin devriye gezdiği Münbiç'in kenar mahallelerinde devriye gezmeye başladı. PKK'lı teröristlerin silahlarını bırakarak çekildiği bölgelerde TSK'ya bağlı unsurların devriye gezerken çekilmiş görüntüleri sosyal medyada paylaşılmasıyla ortaya çıktı. 


Yerel kaynaklardan yapılan açıklamaya göre, Türk askerinin ABD ile uzlaşma çerçevesinde Münbiç'in dış mahallelerine girdiği iddia edildi...


Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD ile varılan anlaşma gereği YPG'li teröristlerin silahlarını bırakarak Münbiç'ten çekileceklerini, Türk ve ABD güçlerinin bölgede ortak devriye görevi yapacaklarını duyurmuştu.

Münbiç terör örgütü YPG/PYD tarafından bir diğer terör örgütü DEAŞ'tan alınmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından Ankara-Washington hattında önemli gerilim noktalarından biri haline dönüşen bölgeyle ilgili nihai karar geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Washington'a yaptığı ziyaretin ardından alınmıştı.

TSK'dan 14 Haziran'da yapılan açıklamada ise Almanya'da ABD'li askeri yetkililerle yapılan toplantıyla ilgili bilgi paylaşılmış ve "Stuttgart'taki toplantıda Münbiç yol haritası konuşuldu. 12-13 Haziran'da Türk ve ABD'li askeri yetkililer görüştü. Stuttgart'taki görüşmede Münbiç yol haritası konusunda mutabık kalındı" denilmişt.
 

Son Güncelleme: 18.06.2018 12:48
Anahtar Kelimeler:
Son DakikaMünbiç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.