Steril ortamda yapılmayan saç ekimi hastalıklara sebep olabilir

08 Mart 2012 Perşembe 15:15
Steril ortamda yapılmayan saç ekimi hastalıklara sebep olabilir






Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Gürbüz, saç ekim ameliyatının hastane ortamında plastik cerrahlar tarafından yapılması gerektiğini söyleyerek, aksi takdirde steril ortamlarda yapılmayan ameliyatın Hepatit, AİDS gibi hastalıklarına sebep olabileceği uyarısında bulundu.

Saç ekimine karar vermeden önce birkaç kişiden fikir alınmasının ve ameliyatında başından sonuna kadar tek bir cerrah tarafından yapılmasının önemli olduğuna dikkat çeken Onur Gürbüz, şunları söyledi: Saç ekimini herkes yapamaz. Bunu hastane ortamında yapmak lazım. Başından sonuna kadar da bir cerrah yapmalıdır. Birçok saç ekim merkezinin başında plastik cerrah yok. İşin teknisyenlik, kuaförlük hizmeti gibi yapılmaya çalışılıyor. Yanlış ekimde halk arasında 'çim adam' denilen saç oluşur. Sağda solda bu işi yaptırmak yerine, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı yerlerde yapılmalı. Uzman olmayanların yaptığı steril olmayan ortamlarda yapılmayan ameliyatlarda hastalık bulaşır. Saç ektireceğim derken hepatit, AİDS' de olunabilir. Bize gelen vatandaşlarda daha çok hekim hataları, sayı olarak çok eksik ekimler gibi vakalarla karşılaşıyoruz. Saç ekiminde bunu öncelikle kim yapacak? Bir kere bir plastik cerrah ile konuşacaksınız. Başından sonuna kadar sen yapacak mısın? Son olarak da nerede yapacaksın? gibi soruların cevabının alınması gerekiyor. Ayrıca yapılan saç ekimlerinden örnekler görmek ve ameliyat olacak kişinin birkaç kişiden fikir almasında da fayda var.

Bitkilerle uygulanan tedavide en büyük sıkıntının doz ayarı olduğunu aktaran Gürbüz, Bir takım bitkilerin yararlı olabileceği gibi zararı da olabiliyor çünkü dozunu ayarlanamıyor. Sarımsak sürüp de saçında tamamen kellik olan insan da biliyorum. Mevcut saçıda yakmış resmen yanık oluşturmuş. Oradan saç çıkmadı bir daha. Hekim verirken ilacı dozla veriyor. Ancak bitkilerle uygulamada doz ayarı yapılamıyor. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.