Suat Kılıç: Yaşanan olaylara rağmen deplasman yasağına karşıyım

11 Aralık 2012 Salı 15:41
Suat Kılıç: Yaşanan olaylara rağmen deplasman yasağına karşıyım






İSTANBUL (CİHAN)- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Galatasaray ile Beşiktaş tekerlekli sandalye basketbol maçında yaşanan olaylara rağmen, 4 büyük kulübün birbirleri arasında uyguladığı deplasman yasağına karşı olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasında geçen pazar, Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan ve taraftarlar arasında çıkan olayların yaşandığı Ahmet Cömert Spor Salonu´nda incelemelerde bulundu.

Salonda yaptığı incelemelerin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada Suat Kılıç, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda iki gün önce yaşanan olaylara rağmen deplasman yasaklarına karşı olduğunu dile getirerek, 20 - 30 kişilik fanatik grupların yapmakta olduğu eylemler nedeniyle, tüm kulüpler, voleybola, basketbola, tekerlekli sandalyeye de taraftar götürmeyecek olursa, burada on milyonlarca sporsever, onlarca fanatiğin esiri haline getirilmiş olur. şeklinde konuştu.

SALONLARDA YAŞANAN OLAYLARIN KAYNAĞININ, DEPLASMAN YASAKLARI OLDUĞU KANAATİNDEYİM

Deplasman yasağına bütün spor dallarında da karşı olduğunun altını çizen Bakan Kılıç, Bu salonlarda yaşanan olayların bir nedeninin de deplasman yasağı olduğu kanaatindeyim. diyerek şöyle konuştu:

İnsanlar birbirlerinden uzaklaştırıldığına göre demekki birbirine saldırı potansiyeli var. Biz ayrı dünyaların insanlarıyız yaklaşımı sporseverlerin arasına yerleştirilmek isteniyorki bunu asla benimsemiyorum. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor´un, cephede teröre karşı mücadele eden kendi taraftarlarını, camialarını, salon ve tribünlerde birbirine yabancılaştırmasına izin vermemesi gerektiği kanaatini taşıyorum.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.