Sultanahmet Meydanı'nda patlama, en az 10 ölü!

Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlama Fatih'ten duyuldu. Patlamada birçok kişinin yaralandığı bildirildi. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

12 Ocak 2016 Salı 10:57
Sultanahmet Meydanı'nda patlama, en az 10 ölü!






Sultanahmet Meydanı'nda Alman Çeşmesi ve At Meydanı arasında patlama meydana geldi. İstanbul Valiliği ilk belirlemelere göre patlamanın meydana geldiği olay yerinde en az 10 ölü olduğunu açıkladı.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bomba uzmanı ekipler de bölgeye gönderildi. Olayda yaralananlar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Sultanahmet Meydan'ında patlama, ölü ve yaralılar var

Cami yakınlarında bir turist grubunun içine giren bir canlı bombanın patlamaya neden olduğu iddiası henüz doğrulanmadı. Polis ekipleri, bölgeyi güvenlik şeridiyle kapattı. Basın mensupları ve vatandaşlar, bölgeden uzaklaştırıldı.

Bu arada, şiddetli patlama kentin birçok ilçesinden de duyuldu. Patlamanın neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor. Olayın canlı bomba saldırısı olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

Öte yandan, patlama bölgesine giden bir polis aracı da kaza yaptı. Yan yatan polis aracı, vatandaşların da yardımıyla çevrildi.

PATLAMA İSTANBUL'UN DÖRT BİR KÖŞESİNDEN DUYULDU

Patlamanın Kartal, Kadıköy, Üsküdar, Taksim, Beşiktaş, Çağlayan, Eyüp, Sirkeci, Fındıklı ve Kasımpaşa gibi İstanbul'un pek çok ilçesinden duyulduğu belirtiliyor.

GÖRGÜ ŞAHİTLERİ: CESET PARÇALARI VAR

Olay yerindeki görgü şahitleri çevrede ceset parçaları olduğunu belirtiyor. Çevredeki kamu kuruluşları ikinci bir saldırıya karşı kapatıldı. Personel binaları kilitleyip içeride bekliyor.







Son Güncelleme: 12.01.2016 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.