Sultanahmet'te canlı bomba saldırısı: 3. bomba da patlatıldı

Sultanahmet'teki bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre biri ağır olmak üzere 2 polis yaralandı. Ağır yaralı polisin adının Kenan Kumaş olduğu öğrenildi.

06 Ocak 2015 Salı 18:45
Sultanahmet'te canlı bomba saldırısı: 3. bomba da patlatıldı






Sultanahmet'te canlı bomba saldırısı: 3. bomba da patlatıldı

Son dakika sultanahahmet, Sultanahmet canlı bomba, sultanahmet bombalı saldırı

Turizm Polisi Şube Müdürlüğü önündeki nöbetçi kulübesine canlı bomba saldırısı düzenlenen Sultanahmet'te polis kontrollü patlama gerçekleştirdi.
Patlama öncesinde polis çevredeki vatandaşları anonsla uyardı. Ardından, polis olay yerinde kontrollü şekilde patlama yaptı. Son patlamanın, ikinci kontrollü patlamadan daha şiddetli olduğu görüldü.Patlama sırasında yan binaların camlarının kırıldığı görüldü. Bu arada, olayın ilk dakikalarında durdurulan tramvay seferleri normale döndü.

1'İ AĞIR 2 POLİS AĞIR YARALI

Sultanahmet'teki bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre biri ağır olmak üzere 2 polis yaralandı. Ağır yaralı polisin adının Kenan Kumaş olduğu öğrenildi.

İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda patlama meydana geldi. Olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sultanahmet'te Turizm Şube'ye bombalı saldırı yapıldı. 1'i polis 2 kişi yaralandı. Görgü tanıkları bir kişinin olay yerinden kaçtığını söyledi.. Katliam girişiminde bulunan kadın terörist parçalanarak öldü. Cumartesi günü de Dolmabahçe'de polis noktasına saldırı girişimi düzenlenmiş ancak saldırgan emeline ulaşmadan etkisiz hale getirilmişti.

CÜZDANIMI KAYBETTİM DİYEREK İÇERİ GİRMİŞ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eylemi gerçekleştiren kadının içeriye İngilizce olarak "Cüzdanımı kaybettim" bahanesiyle girdiğini söyleyen Şahin, şunları söyledi:
"Şu anda sizlerle paylaşabileceğimiz bilgi, bir kadın canlı bomba olarak Turizm Şube Müdürlüğü'ne polisimizin bulunduğu büroya geliyor. Orada içeride kendini patlatıyor. Polis memurumuz şu anda ağır yaralı. Şu anda her türlü müdahale yapılıyor hastanede. Bir polis memuru arkadaşımız da çok hafif yaralı. Canlı bomba da ölü vaziyette şu anda. Üzerindeki bombayı patlatarak içeride eylem yapıyor. Arkadaşlar içeride inceleme yapıyor. Eylemcinin kimlik tespiti hususunda da çalışmalar yapıyorlar. İçeriye İngilizce cüzdanımı kaybettim bahanesiyle giriyor. Türk vatandaşı mı, yabancı mı, henüz belli değil. Eylem saat 17.20 sıralarında gerçekleşti."

CANLI BOMBA ÖLDÜ

İstanbul Valisi, kadın canlı bombanın kendisini, Turizm Şube Müdürlüğü'nde patlattığını söyledi. Canlı bombanın öldüüğünü söyleyen Vali, canlı bombanın kimliği ve kimlerin yaptırdığı yönünde çalışmalara başlandığını söyledi. 

Kadın canlı bombanın girişte, İngilizce konuşarak, cüzdanını unuttuğunu ve almak isteyip içeri girdiği belirtilen canlı bombanın patlattığı bomba sonrasında 2 polis yaralandı.

POLİS ÖNLEMİ ARTTIRDI 

17:20'de gerçekleşen olayda, cüzdanını unuttuğu bahanesiyle içeri girmek isteyen kadın canlı bombadan şüphelenen nöbetçi polisler, kadını durdurdu. Bunun üzerine kadın canlı bomba kendisini patlattı. 

KİMLİĞİ BELLİ DEĞİL 

Patlama sonrasında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, canlı bombanın kimliğini tespit etmek için çalışmalara başladı. Kadın canlı bombanın kimliğini tespit etmeye çalışan polis, ikinci bombadan şüpheleniyor. 

İKİNCİ BOMBADAN ŞÜPHELENİLİYOR

Olay sonrasında, yoğun güvenlik önlemi alan polis, Sultanahmet ve çevresine güvenlik şeridi çekti. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, gerçekleştirilen terör saldırısının ikincisinin de gerçekleşebileceği ve bunun için de çalışma yaptıklarını söyledi.  Öte yandan emniyet, saldırı nedeniyle tramvay seferleri durduruldu

Son Güncelleme: 06.01.2015 18:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.