Sur'da olaylar dinmek bilmiyor

Diyarbakır'da PKK kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağını protesto etmek isteyen gruplara polis müdahale etti.

29 Aralık 2015 Salı 17:19
Sur'da olaylar dinmek bilmiyor







Sur'da olaylar dinmek bilmiyor

Diyarbakır'
da PKK kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağıprotesto etmek isteyen gruplara polis müdahale etti.
Aralarında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) iş bırakma eylemi kapsamında bugün merkez Sur İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek için bir araya geldi. 2 bin kişilik grup, PKK'ya yapılan operasyonun durdurulması için yürüyüş düzenlemek istedi.

OTURMA EYLEMİ YAPTILAR...

Meydana giden caddeyi barikatlarla kapatan polis, grupta bulunanların meydana giremeyeceklerini belirterek, açıklamalarını yaparak dağılmalarını istedi. Protestocular bunun üzerine yaklaşık 30 dakika süren oturma eyleminde bulundu. KEKS Dönem Sözcüsü Erdal Uysal'ın yaptığı açıklamanın ardından protestocular bölgeden ayrıldı.

POLİS KALABALIĞA 'DAĞILIN' UYARISINDA BULUNDU...

Yürüyüşten ayrılan yaklaşık 300 kişilik bir grup merkez Yenişehir İlçesi'nde kentin en önemli yerlerinden Ekinciler Caddesi üzerinde toplandı. Caddeyi otururarak, barikatlarla kapatmak isteyen gruba, polis ekipleri anonslarla, dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Polis aracından yapılan anonslarda, "Bu size son uyarıdır. Dağılın, dağılmazsanız müdahale edeceğiz" denildi.

YOL KAPATAN GÖSTERİCİLERE MÜDAHALE

Göstericilerin dağılmaması üzerine caddeyi kapatan gruba gaz bombası ve TOMA'lardan tazyikli suyla müdahale edildi. Müdahalenin ardından dağılan göstericiler bir süre sonra yeniden aynı cadde üzerinde toplandı. Polis gruba yeni müdahale ederek dağıttı. Güvenlik güçleri, bölgede güvenlik önlemlerini sürdürürken, kentin merkez Bağlar İlçesi'nde de olaylar çıktı. Burada da polis, yol kapatan göstericilere müdahalede bulundu. Kentin değişik semtlerindeki olaylar yer yer sürüyor.
Son Güncelleme: 29.12.2015 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.