Sur'da yine gerilim tırmandı, 9 güvenlik görevlisi yaralandı

Sur’da bu sabah saatlerinde PKK’lılar tuzaladıkları 2 el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamanın ardından güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Meydana gelen patlama ve çatışmalarda 5 özel harekat polisi, 4 jandarma özel harekat mensubu olmak üzere toplam 9 güvenlik görevlisi yaralandı.

28 Aralık 2015 Pazartesi 14:10
Sur'da yine gerilim tırmandı, 9 güvenlik görevlisi yaralandı






Sur'da yine gerilim tırmandı, 9 güvenlik görevlisi yaralandı

Sur’da bu sabah saatlerinde PKK’lılar tuzaladıkları 2 el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamanın ardından güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Meydana gelen patlama ve çatışmalarda 5 özel harekat polisi, 4 jandarma özel harekat mensubu olmak üzere toplam 9 güvenlik görevlisi yaralandı
Hastanelerde tedavi altına alınan 9 yaralının hayati tehlikeleri bulunmadığı belirtildi.

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde barikatların kaldırılması, hendekleri kapatılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü alınan, 11 Aralık’ta 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, çatışmalarda sürüyor. Diyarbakır da sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi’nde bugün PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmalarda 5’i polis 4’ü asker olmak üzere toplam 9 güvenlik görevlisi yaralandı. 


Yaralı asker ve polisler kentteki çeşitli hastanelere sevk edilirken, göğsünden kurşunla yaralanan 1 polis ile patlama sırasında bacağına şarapnel isabet eden 1 asker ameliyata alındı. Tedavi altına alınan güvenlik güçlerinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.
 
 
Sur’da çıkan çatışmalar nedeniyle 29 yaşındaki Barış Uzal, eşi Azize ile 2 yaşında ve 5 aylık çocuklarını alarak ilçeden ayrıldı. Yatalak anne ve babasını çatışmaların yaşandığı ilçede bırakmak zorunda kaldıklarını belirten Barış Uzal, "İhtiyaçlarımız karşılanmıyor. 2 çocuğum var biri 5 aylık daha, mamaları yok. Anne sütü almıyor. Korkudan anne sütü kesildi. Şimdi mama almaya çıktık. Artık geri girebilir miyiz bilmiyoruz. Ayrıca annem ve babam var evde. İkisi de yaşlı hastalar hastaneye bile götüremiyorum. İşimde Sur içindeydi, ocak başında çalışıyorum bir de işsiz kaldım. Evim de kira ve ortada kalmışsız. Benim babam zaten özürlüdür. Yatağa mahkum ve hastaneye götüremiyoruz. Normalde her hafta götürüp kan ölçümünü yapıyoruz. Ama götüremiyoruz. Bir aylık süreçtir bitmiyor" dedi.
 
Yaşanan çatışmalara ailece tanık olduklarını ve çatışma anlarında büyük panik yaşadıklarını belirten Barış Uzal, "İçerideyiz kafamızı camdan çıkaramıyoruz. Çocuklarla içeride öyle yapacak bir şey yok. Benim çocuğum bir ara kapı kolunu eline alıp silah gibi sıkmaya çalışıyor. Çocuğunun psikolojisini artık siz düşünün, bir an önce barış olmasını diliyoruz. Kaderimize razıyız. Temennimiz barış olmasıdır. Misafirlikte bir gün iki gün ama bir ay kimseye misafir olamaz ki. Ben gidip kime yük olayım. Annem ve babam da orada yatalaklar. Nereye alıp götüreyim kim kabul ediyor. Bir aydır buradayız kimse arayıp sormadı. Biz şimdi dışarı çıkıyoruz, hayat devam ediyor. Hiçbir şey yokmuş gibi herkes rahatına bakıyor benim zoruma gidiyor. Biz de buranın insanıyız, biz de Kürt’üz. Tek temennimiz barış olmasıdır. Silahlar çözüm getirmez bu saatten sonra" dedi.
 

Son Güncelleme: 28.12.2015 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.