Suriye'deki IŞİD hedeflerini yerli füze ile vurduk

Kilis ve çevresine 5 ayda 81 ayrı füze saldırısı gerçekleştiren terör örgütü IŞİD mevzileri bu kez Milli füze sistemi Sakarya Çok Namlulu Roketatar'ları tarafından hedef alındı.

15 Haziran 2016 Çarşamba 03:20
Suriye'deki IŞİD hedeflerini yerli füze ile vurduk






Suriye'deki IŞİD hedeflerini yerli füze ile vurduk

Terör örgütü IŞİD'in Suriye'deki mevzileri ilk kez milli füze sistemi ile hedef alınd7ı. Sakarya Çok Namlulu Roketatar Sistemi Suriye'den Kilis ve çevresindeki yerleşim birimlerini hedef alan Katyuşa mevzileri tam isabetle vuruldu.

5 AYDA 81 FÜZE SALDIRISI

Suriye'de seyyar füze rampalarından atılan Katyuşa roketleri çok sayıda vatandaşımızın can vermesine neden olmuştu. Kilis kent merkezine 18 Ocak 2016 tarihinden itibaren Suriye’deki terör örgütü DAEŞ mevzilerine 81 roket mermisi atışı gerçekleştirildi. Düzenlenen saldırılarda 21 kişi hayatını kaybederken 80 kişi yaralanmıştı.

HEDEFLER TAM İSABETLE VURULDU

Saldırıların artması üzerine Fırtına Obüsler'inin konuşlandığı Kilis sınırına geçtiğimiz Mayıs ayı başında Milli üretim Çok Namlulu Roket Atar Sistemi Sakaryalar ve İHA'lar da yerleştirildi.
24 saat havadan DAEŞ mevzileri gözetlenerek alınan koordinatlar eşliliğinde Sakarya ve Fırtına Obüsleri hedefleri tam isabet vurmaya başladı. Bu sayede hareket halinde DAEŞ bölgesindeki tüm araçlar imha edildi. Sakaryaların tam isabetle imhasında çok sayıda DAEŞ militanı ile roket bataryaları da etkisiz hale getirildi.

DEMİR KUBBE'Yİ SOLLADI

Milli Sakarya ve İHA'lar İsrail’in geliştiği ve Gazze hattında kullandığı Demir Kubbe diye adlandırılan radarlı sistemi solladı. Demir Kubbe yüzde 91 başarı sağlarken Türkiye’nin Suriye’ sınırına kurduğu sistem Dünya’da bir ilki başararak yüzde yüz imha kabiliyetine ulaştı.  

700 militan öldürüldü

Kilis’e atılan roketlerin ardından Kilis sınırına konuşlandırılan Sakarya Obüs ve İHA'lar üçlüsü son bir ay içerisinde yaklaşık 700 DAEŞ militanını etkisiz hale getirdi. Roket üretim tesisi tespit edilerek uçaklarla imha edildi. Roket fırlatma rampalarından 126 tanesi daha atış yapılmadan anında imha edildi.

Suriye'den Türkiye’ye atış hazırlığında olduğu tespit edilen, 13 DAEŞ terör örgütü hedefi, Fırtına obüsleri ve hava harekatıyla vuruldu. Operasyonda 5 DAEŞ terör örgütü mensubu öldürüldü.

 
Anahtar Kelimeler:
Suriyedeki IŞİD Hedefleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.