Suriye'den atılan 5 Katyuşa roketi Kilis'e düştü

Suriye'den atıldığı belirten 5 Rus yapımı Katyuşa roketi mermisi, Kilis kent merkezine düştü. Gelen ilk bilgilere göre olayda 2 kişi yaralandı. Roket mermisinin fırlatıldığı mevzilere ise topçu atışı başladı.

11 Nisan 2016 Pazartesi 19:20
Suriye'den atılan 5 Katyuşa roketi Kilis'e düştü






Suriye'den atılan 5 Katyuşa roketi Kilis'e düştü


Suriye tarafından atılan roket Kilis kent merkezine düştü. Yaralılar olduğu bildirildi.


Kilis kent merkezindeki 2 mahalleye, Suriye tarafından ateşlenen 5 katyuşa roketatar mermisi düştü. Roketlerden 3'ü boş araziye düşerken, 2'si yerleşim alanlarında patladı. 4'ü ağır 12 kişinin yaralandığı patlamalara neden olan roket mermilerinin atıldığı IŞİD denetimindeki Bab bölgesi de topçu birlikleri tarafından angajman kuralları çerçevesinde Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı.
Saat 18.15 sıralarında Suriye tarafından ateşlenen 5 Katyuşa roketatar mermisi, Atatürk ve Saraç Mehmet Çavuş mahallelerine düşerek patladı. Roket mermilerinden 3'ü boş araziye düşerken, 2'si ise yerleşim alanlarının bulunduğu bölgede patladı. Patlamaların şiddetiyle bölgedeki ev ve araçlarda hasar meydana gelirken, bölgeye polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.
Bölgeye giden ekipler, vatandaşları uzaklaştırıp yaralanan 12 kişiyi ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Acil serviste tedavisine başlanan yaralılardan vücuduna şarapnel parçası isabet eden ve hayati tehlikesi bulunan 4 kişi ameliyata alındı. Diğer yaralıların genel sağlık durumlarının ise iyi olduğu bildirildi.
IŞİD BÖLGESİNE TOP ATIŞLARI YAPILIYOR
Kentte gerginliğe yol açan gelişmenin ardından roket mermilerinin daha önce olduğu gibi yine patlamanın olduğu bölgeye 20 kilometre mesafedeki IŞİD denetiminde olan Bab bölgesinden geldiği saptandı. Bu saptama sonrası sınır hattında konuşlu topçu birlikleri Fırtına obüsleriyle Bab bölgesini ateş altına alındı. Sık sık obüslerle Suriye tarafındaki IŞİD mevzileri hedef alınırken, patlama sesleri Kilis'ten de duyuluyor.
DAHA ÖNCE 4 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden geçen 18 Ocak ile 8 Mart günleri ateşlenen roket mermileri Kilis'te bir okul ile mahalleye isabet etmiş 4 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı. Bunların yanı sıra Suriye tarafından zaman zaman atılan roketler Kilis kent merkezindeki yerleşim alanlarına isabet etmiş, hasara yol açan patlamalarda yaralanan olmamıştı. Son olarak geçen perşembe günü Suriye tarafından atılan roket mermileri nedeniyle 3 kişi yaralanmıştı.
Son Güncelleme: 11.04.2016 20:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.