Suriyeli'ler Gaziantep'ten gönderiliyor

Suriyeli sığınmacıların katlettiği bir ev sahibinin cenazesinden sonra başlayan olaylar büyüyor. Suriyeli'ler Mardin ve Urfa'ya gönder

14 Ağustos 2014 Perşembe 09:42
Suriyeli'ler Gaziantep'ten gönderiliyor






Suriyeli'ler Gaziantep'ten gönderiliyor

Son 4 gündür devam eden olayların ardından Suriyeli sığınmacıların şehir dışına gönderilmesine karar verildi.  Suriyeli sığınmacıların katlettiği bir ev sahibinin cenazesinden sonra başlayan olaylar giderek büyüyor. Suriyeli katil zanlıları tutuklanırken polis olayları güçlükle kontrol altına alabildi.

BU MAHALLELERDE DURUM GERGİN

4 gündür Suriyelilere karşı protestoların yapıldığı ve gerginliklerin yaşandığı Ünaldı, Barış, Yavuzlar, Yavuz Selim ve Saçaklı mahallelerine giden polis ve AFAD ekipleri, metruk binalar ile işyerlerinde kalan Suriyelileri tahliye etmeye başladı. Yaşam koşulları kötü olanların yanı sıra mahalle muhtarları ile vatandaşların risk altında olduğunu ifade ettiği Suriyeliler, polisler tarafından bulundukları yerlerden çıkarılarak minibüslere bindirildi.

Barındıkları yerlerden tahliye edilen ve minibüslere bindirilen Suriyeliler daha sonra İstasyon Meydanı'na getirildi ve burada bekletilen otobüslere alındı. Yoğun önlem alınan meydana getirilen ve otobüslere bindirilen Suriyelilerden evli olanların Şanlıurfa'nın Viranşehir, bekar olanların ise Mardin'in Nusaybin ilçesindeki kampa gönderileceği bildirildi7


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.