Suşehri'nde yeni Kur'an kursları açıldı

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:00
Suşehri'nde yeni Kur'an kursları açıldı






SİVAS (CİHAN)- Sivas Suşehri Müftülüğü tarafından 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Bostancık, Arpacık, Güllüce köylerine yeni kuran kursları açıldı.

İlçe Müftüsü Bekir Civriz, Kur'an'ımızı, kitabımızı öğretmek ve öğrenmeye ihtiyacımız var. Bu eksikliği gördüğümden dolayı Kur'an kurslarına ağırlık veriyorum. Nüfusu kalabalık olan yerlerde kuran kursları açıyoruz. 2010 yılında 5 Kur'an kursumuz vardı. Merkez ve köylerde 2011 yılında 3 kurs daha açtık. 2012 yılında ise 11 Kur'an kursu ile hizmet veriyoruz. En az 12 öğrenciyle kurslarımız açılıyor. Müracaatlarımız fazla oluyor. Fakat biz 16-17 öğrenciden fazla kayıt yaptırmıyoruz. Gelecek yıllarda sıkıntı olmasın diye böyle bir şey yapıyoruz. Merkez, kasaba ve köylerde 11 Kur'an kursumuzla hizmet ediyoruz. 7 kadrolu ve 4'ü dışarıdan olmak üzere 11 öğretmen kadromuz var. Kadrolu öğretici gelene kadar 4 öğretmenimizi dışarıdan görevlendirdik. diye konuştu.

Dinimiz okumaya çok büyük önem vermiş olduğunu vurgulayan Müftü Civriz, Allah'ın gönderdiği ilk ayetler oku ile başlıyor. Bunun için herkes genç, yaşlı öğrenmeli, okumalıyız. Hem manası hem de mealini bilmeyiz bu çok önemlidir. Vatandaşın ilgisinden de memnunuz. Dinimizi anlaşılır şekilde kurslarımızda vatandaşlarımıza öğretiliyor. dedi.

İlerleyen zamanda uygun olan yerlerde incelemeler sonrası yeni kurslarda açılacağını belirten Müftü Civriz, kursumuza gelenler, namaz sureleri, surelerin meali, ahlak, inanç, peygamberimiz hayatı, öğretiliyor. Namazın ise uygulamalı şekilde anlatıldığını belirtti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.