Tacikistan 43 ülkeden dış yardım aldı

14 Aralık 2012 Cuma 15:19
Tacikistan 43 ülkeden dış yardım aldı






AŞKABAT (CİHAN)- Tacikistan, 2012 yılının 11 ayında 43 ülkeden 72 milyon dolarlık dış yardım aldı. Söz konusu dönemde ülkeye önemli ölçüde gıda, ilaç ve diğer yardımlar ulaştırıldı.

Tacik İstatistik Kurumu´ndan yapılan açıklamada, Ocak-Kasım aylarında 43 ülkeden 72 milyon dolarlık yardım gönderildi. 11 aylık dönemde ülkeye 7 milyon dolarlık 13 bin ton un, 1 milyon dolarlık bitkisel yağ, 32 milyon dolarlık ilaç, 2,1 milyon dolarlık giyeceğin yanı sıra diğer gıda malzemeleri, elektronik eşyalar ve bilgisayar takımları ulaştırıldı.

Tacikistan'a söz konusu dönemde ABD başta olmak üzere Rusya, Çin ve Hollanda en çok yardım eden ülkeler oldu.
Tacikistan, diğer Orta Asya ülkelere nazaren ekonomik açıdan büyük sıkıntı çekiyor. Doğalgaz ve petrol gibi enerji kaynaklarından yoksun olan Tacikistan´ın Ocak-Kasım aylarındaki dış ticaret hacmi 4 milyar 641 milyon dolar seviyesine ulaştı. Ancak, ülke bu dönemde 3,4 milyon dolarlık ithal gerçekleştirdi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.