Taksicilerden 11 ayda 60 bin şikayet gelince o araçlar ifşa edildi

İstanbul'da vatandaşların adeta kabusu haline gelen taksiciler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 11 ayda 60 bin taksici şikayeti ulaştı. Üç kağıtçı taksiciler ise @ibbTuhim hattı ile ifşa ediliyor.

01 Aralık 2018 Cumartesi 04:27
Taksicilerden 11 ayda 60 bin şikayet gelince o araçlar ifşa edildi






Taksicilerden 11 ayda 60 bin şikayet gelince o araçlar ifşa edildi


Kimi para üstü olarak sahte banknot veriyor, kimisi müşterisine adeta İstanbul turu attırıyor. Aracında sigara içen de var, müşterisine kaba davranan, kısa mesafe diye yolcu kabul etmeyen de.. İstanbullu vatandaşları adeta çileden çıkaran, turistleri dolandırmakla ünlü sarı taksiciler artık birer birer ifşa ediliyor. 17 bin 395 ticari taksicinin müşteri peşinde koştuğu İstanbul yollarında yılın 11 ayında 60 bin şikayetin alışdığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi yollarda denetimlerini sıklaştırırken, müşteri kazıklayanları fotoğrafları ve plakalarıyla sosyal medya üstünden @ibbTuhim hesabından ifşa etmeye başladı.. 

HEPSİ ÖYLE DEĞİL AMA ÇOĞUNLUK ONLARDA 


İstanbul trafiğinde gece gündüz direk sallayan, namuslu dürüst taksici esnafının hakkını yememek lazım. Tabi ki hepsi öyle değil, ancak şikayetlerin çığ gibi arttığını göz önüne alırsak çoğunluğu ya kalpazanlarla iş birliği yapıyor, ya da müşteriyi dolandırmak için elinden geleni arkasına koymuyor. 17 bin 395 taksinin bulunduğu İstanbul'da, 11 ayda 60 bin şikâyet alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),örnek bir uygulama başlatarak, kabahat işleyen taksicileri kamuoyuna ifşa ediyor. TUHİM görevlileri de İstanbul'un turistik semtlerinde sahaya inip kurallara uymayan taksicilere ceza kesiyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü (TUHİM),CİMER, Beyaz Masa ve sosyal medya hesapları üzerinden kendilerine gelen vatandaş şikâyetleri yoğunlaşınca, Twitter'da @ibbTuhim hattını kurdu. Son iki aydır yoğun şekilde kullanılan hatta, şikâyet edilen taksiciler hakkında yapılan işlemler kamuoyuna duyuruluyor.

FOTOĞRAFLI PAYLAŞILIYOR

Hürriyet gazetesinden Ceyhun Kuburlu'nun haberine göre takside sigara içen, müşteriye kaba davranan, sahte para veren, trafik kurallarını ihlal eden, kısa mesafe yolcu almayan veya taksiye birden fazla yolcu alarak haksız kazanç elde etmeye çalışan taksicilere verilen cezalar, fotoğraflarıyla paylaşılıyor. Bu paylaşımlar vatandaşlar tarafından da büyük beğeni topluyor.

TAKSİCİLERE SUÇ ÜSTÜ

TUHİM görevlileri, özellikle turistlerin yoğun olduğu Sirkeci, Eminönü, Sultanahmet, Taksim, Yenikapı ve Beyazıt gibi semtlerde kendileri de sahaya iniyor. Resmi kimliğini gizleyip müşteri olarak taksilere binen görevliler, "sigara içen, sahte para veren, trafik kurallarını ihlal eden, kısa mesafe yolcu almayan ve taksiye dolmuş gibi birden fazla yolcu alarak haksız kazanç elde etmeye çalışan" onlarca taksiciye de suçüstü yaparak ceza yazıyor. Çalışma belgesi men edilen birçok ticari taksi de yine TUHİM'in sosyal medya hesaplarından İstanbullu'lar ile paylaşılıyor.

Anahtar Kelimeler:
Ticari Taksici@ibbTuhim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.