Taksim'deki projeleri protesto eden gruptan 'dilek fenerli' eylem

15 Aralık 2012 Cumartesi 22:58
Taksim'deki projeleri protesto eden gruptan 'dilek fenerli' eylem






İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul'da Taksim Gezi Parkı´nda yapılması planlanan Topçu Kışlası ve buz pateni projelerine karşı çıkan Taksim Dayanışması Grubu üyeleri, parkın yeşil alan olarak kalması için imza kampanyası başlattı. Grup üyeleri, yaptıkları açıklamanın ardından ellerindeki dilek fenerlerini gökyüzüne bıraktı.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmaları kapsamında, Gezi Parkı´na yapılması planlanan Topçu Kışlası ve buz pateni projelerine karşı çıkan Taksim Dayanışması Grubu adı altında bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları, Gezi Parkı´nın yeşil alan olarak kalması için imza kampanyası başlattı. Taksim Metro girişinde başlatılan imza kampanyası sırasında grup üyeleri 'Gezi Parkı´na dokunmayın bir kere de doğrusunu yapmış olun', 'Daha iyi bir proje daha iyi bir Taksim daha iyi bir gelecek mümkün' yazılı dövizler taşıyıp bildiriler dağıttı.

Grup adına yapılan açıklamada, Ülkesel ve kentsel ölçekli önemli ve tarihi kültürel peyzajlardan biri olan Taksim´in fiziki dönüştürme çalışmaları yayalaştırma projesi adı altında başlanılarak, araç trafiğinin yer altına indirilmesi planlanmıştır. Sadece araçların değil, yayaların hareketlerini yer altına alacak bu projeyle, amaç ulaşımı rahatlatmak değil, Taksim Gezi Parkı´na yapılması planlanan Topçu Kışlası'nın otopark ihtiyacının karşılanmaya çalışılmasıdır. Amaç ülke çapında önemli bir algıya sahip olan Taksim´in işlevsizleştirilmeye çalışılmasıdır. denildi.

Grup, açıklamanın ardından Gezi Parkı´nda dilek fenerlerini gökyüzüne bıraktıktan sonra sessizce dağıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.